A Biblia is rendkívül sokszínűen mutatja be a kor emberének étkezését, a mezőgazdálkodás elemeit, az élelmiszer-előállítás mozzanatait, a táplálkozási szokások furcsaságait, és azt is, amikor nem volt mit enni.
Ám az evés nemcsak, mint a mindennapok rendjébe beilleszkedő rítus jelenik meg a Szentírás lapjain, hanem szakrális vetülete és gazdag jelképrendszere is fontos szerepet kap.
Könyvünk egy bibliaolvasó ember, vagyis a szerző kíváncsiságát, istenismeretének vágyát fonja össze a hagyományokat még őrző ázsiai népek között átélt tapasztalataival.A bodzának meglepően erős a gyógyító hatása, elődeink már évezredekkel ezelőtt sem csak a megfázás tüneteinek enyhítésére használták. Fontos orvosi gyógynövény, hatóanyagai a gyökerében, a levelében, a virágjában és a termésében is megtalálhatók. Erősíti a testet és a lelket, de alkalmazható kisebb sebek, rovarcsípések és égési sérülések kezelésére, valamint bőrápolásra is. Könyvünk rövid áttekintést ad a bodza történetéről, leírja a virág, a levél, a termés és a gyökér hatóanyagait, és ismerteti a különböző betegségek gyógymódjait. A kötetet ínycsiklandó és egészséges receptek zárják.
Ez a könyvecske a méz jótéteményeit és az étkezés, az egészség, a szépség, a higiénia és a háztartás területén bevált számos felhasználási lehetőségét mutatja be az olvasóknak.
A gasztronómiai kézikönyv konyhatechnikai fortéllyal ismerteti meg az olvasót. Nemcsak azt mutatja be, hogyan kell főzni, hanem azt is elmagyarázza, mi történik a serpenyőben vagy a fazékban sütés-főzéskor.
Bemutatja a húsok, halak, hüvelyesek, tészták és gabonafélék klasszikus elkészítési módját, és beavatja az olvasót a süteménykészítés és kenyérsütés titkaiba.
-
Nyitva tartás
Hétfő  8 - 14 Kedd 13 - 18 Szerda  8 - 14 Csütörtök 13 - 18 Péntek  8 - 14 Szombat 10 - 12
-
Perkátai Általános Művelődési Központ