Érdekességeket, titkokat és tippeket tudhat meg az olvasó a “Táplálkozás, kultúra és egészség” témakörben.

ID22-322206A Biblia is rendkívül sokszínűen mutatja be a kor emberének étkezését, a mezőgazdálkodás elemeit, az élelmiszer-előállítás mozzanatait, a táplálkozási szokások furcsaságait, és azt is, amikor nem volt mit enni.
Ám az evés nemcsak, mint a mindennapok rendjébe beilleszkedő rítus jelenik meg a Szentírás lapjain, hanem szakrális vetülete és gazdag jelképrendszere is fontos szerepet kap.
Könyvünk egy bibliaolvasó ember, vagyis a szerző kíváncsiságát, istenismeretének vágyát fonja össze a hagyományokat még őrző ázsiai népek között átélt tapasztalataival.ID22-320933A bodzának meglepően erős a gyógyító hatása, elődeink már évezredekkel ezelőtt sem csak a megfázás tüneteinek enyhítésére használták. Fontos orvosi gyógynövény, hatóanyagai a gyökerében, a levelében, a virágjában és a termésében is megtalálhatók. Erősíti a testet és a lelket, de alkalmazható kisebb sebek, rovarcsípések és égési sérülések kezelésére, valamint bőrápolásra is. Könyvünk rövid áttekintést ad a bodza történetéről, leírja a virág, a levél, a termés és a gyökér hatóanyagait, és ismerteti a különböző betegségek gyógymódjait. A kötetet ínycsiklandó és egészséges receptek zárják. B1326238Ez a könyvecske a méz jótéteményeit és az étkezés, az egészség, a szépség, a higiénia és a háztartás területén bevált számos felhasználási lehetőségét mutatja be az olvasóknak.B1419325A gasztronómiai kézikönyv konyhatechnikai fortéllyal ismerteti meg az olvasót. Nemcsak azt mutatja be, hogyan kell főzni, hanem azt is elmagyarázza, mi történik a serpenyőben vagy a fazékban sütés-főzéskor.
Bemutatja a húsok, halak, hüvelyesek, tészták és gabonafélék klasszikus elkészítési módját, és beavatja az olvasót a süteménykészítés és kenyérsütés titkaiba.