“Behunyt szemmel, mintha Cseh Tamás énekét-és zenéjét hallanám…”

“Behunyt szemmel, mintha Cseh Tamás énekét-és zenéjét hallanám…”
– jegyezte meg a közönség sorából egy kedves vendég.
Téglás Márton előadóművészt, a Magyar Dal Napja és a Zene Világnapja alkalmából megrendezett ünnepi délutánon fogadtuk Perkátán.
E két jeles nap nyomán felidéződik bennünk, hogy az idén, immár 10 esztendeje, 2009-ben hunyt el Cseh Tamás, Kossuth-díjas magyar zeneszerző, énekes, színész és rajztanár. Egy korszak hangulatának legendás tolmácsolója.
Cseh Tamás Perkátán is élt. A kastély épületében tanított. Abban az időben az általános iskola a Győry-kastélyban kapott otthont.
2019. október 11-én az előadónkkal együtt emlékeztünk meg a jeles napokról és az évfordulóról. A színész-énekes magyar népdalokat és Cseh Tamás dalokat adott elő gitár kíséretében a közönségének.
Téglás Márton 1979. július 19-én született Budapesten. A Pesti Magyar Színiakadémia hallgatója volt 2001 és 2004 között. 2004-től szabadúszó színészként dolgozott Budapesten.
Játszott a Pesti Magyar Színházban, a Stúdió “K” Színházban és a Nemzeti Színházban. 2013-tól pedig a Térszínházban is szerepel.
Verseket, novellákat ír. Célja a kísérletezés, felfedezés, új színházi kifejezési formák keresése, önmaga kipróbálása…
A zene legalább olyan fontos az életében, mint a színház.
Az előadó kivételesen szép hangja és zenéje minden résztvevő számára garantálta a kellemes és harmonikus kikapcsolódást.
Lászlóné Szabó Edit
123