Visszatekintő a 2018. januári rendezvényeinkre

Megemlékeztünk a 140 évvel ezelőtt – 1878. január 12-én – született Molnár Ferenc íróról, akinek A Pál utcai fiúk című regénye mellett a színdarabjai is világsikert arattak. A könyvtár szervezésében rendhagyó irodalmi foglalkozásra hívtuk az érdeklődő felső tagozatos gyerekeket és a kísérő pedagógusaikat.
SAM_1424
Mo
Mol
Moln
Január 22-én, 16:30 órakor, a Győry-kastély dísztermében került sor a Magyar Kultúra Napi ünnepi délutánra, amelyen a helyi, tehetséges előadók; gyermekek és felnőttek készültek irodalmi előadással, valamint ének, zene és tánc összeállítással. Igazi kikapcsolódást jelentett számunkra az előadók több műfajban való felkészülése. Kiváló szerepléseket hallhattunk, és láthattunk. Köszönjük a közönségnek, a vendégeinknek, hogy jelenlétükkel, és figyelmükkel megtisztelték az ünnepet!
IMG_0185
IMG_0203 (Még több képet megtekinthetnek a www.perkata.hu honlapon)
A kultúra nap jegyében műveltségi vetélkedőre hívtuk az általános iskolásokat. Az alsó tagozatos gyerekeket január 29-én, a felsősöket pedig 30-án vártuk az izgalmas, délutáni csapatversenyekre. A kellemes hangulatú, izgalmas versenyen szép eredmények születtek.
Ve
vetélkedő
Befejeződött a könyvtárunk könyvállományának selejtezése. Az előkészítésben és a selejtezés lebonyolításában aktív szerepet vállaltak a székesfehérvári Vörösmarty Könyvtár módszertanos munkatársai. A Perkátai ÁMK Könyvtára az állományból kivont, vagy éppen ajándékba kapott, de különböző okok miatt állományba nem vett könyvekből könyvbörzét rendezett két héten át.

Lászlóné Szabó Edit
könyvtárvezető