Sir Arthur Conan Doyle: Sherlock Holmes történetei

„Nyilván senkinek sem kell bemutatni Sir Arthur Conan Doyle hőseit: a zseniális nyomozót, és hű krónikását, a kissé fantáziaszegény orvost.
Amiért ez a kötet mégis újdonsággal szolgál, az az, hogy lapjain Sherlock Holmes és Dr. Watson kalandjait két nyelven is élvezhetik az olvasók. Igazi különlegesség, hogy az angol eredetit a fordító „kipreparálta”, vagyis kiemelte és lábjegyzetekkel, illetve magyarázatokkal látta el a ritkábban előforduló angol szavakat, kifejezéseket.
Ennek köszönhetően haszonnal forgathatják a könyvet az angolul tanulók, a nyelvvizsgára készülők, továbbá a meglévő tudásukat karbantartani kívánók. És nem mellékesen: bepillantást nyerhetnek a műfordítás olykor gyötrelmes, ám mindig szép és izgalmas folyamatába is.”

Mindenkinek ajánlom ezt a könyvet, aki már haladó szinten beszél angolul, hiszen remek módot nyújt a gyakorlásra. Tudjuk, hogy a nyelvtudás hamar kopik, ezért is tartom jó módszernek azt, ha az ember nyáron idegen nyelven olvas! 🙂 Könyvtárunkban francia és német könyveket is találhatnak a kedves érdeklődők.

3 sherlock holmes