Meghívó – 2024. február 23. 17 óra, Győry-kastély „Atyai örökség, közös felelősség” IV. Károly király és Habsburg Ottó élete és emlékezete

Hogyan kapcsolódik össze Perkátának és egykori grófjainak története az utolsó magyar királyi családdal? Több szállal, mint azt elsőre gondolnánk.
Elég csak megemlítenünk Győry Terézia grófnő húgát, Győry Felicie-t, akinek fia, Hunyady József főudvarmester még madeirai száműzetésébe is elkísérte a később boldoggá avatott uralkodót, és akinek halála után is támogatta családját.
Hunyady József elsőszülött fia, II. Hunyady Imre volt a perkátai uradalom utolsó örököse, a kastély utolsó lakója.
Február 23-án páratlan alkalmunk nyílik arra, hogy még többet megtudhassunk a múlt ezen szegleteiről, amik településünk számára jelentősek, valamint jobban megismerjük IV. Károly és Habsburg Ottó példás életútját, képet kapva inspiráló személyiségükről a Habsburg Ottó Alapítvány jóvoltából.
Előadó vendégeink között köszönthetjük Prőhle Gergelyt, az alapítvány igazgatóját, Fejérdy Gergely tudományos igazgatóhelyettest, valamint Hunyady József grófot, a nemesi család leszármazottját. A jelenlévőket fogadja Oláh István polgármester, felszólal Bogó Anikó ÁMK igazgató és Lászlóné Szabó Edit könyvtárvezető. Magyarpalatkai tánccal fellép a perkátai Kankalin Néptánccsoport.
Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt 2024. február 23-án (péntek), 17 órakor a Győry-kastély dísztermében megtartandó kiállításmegnyitóra és az utána következő fogadásra, Károly király boldoggá avatásának 20. évfordulójának jegyében!

2024-02-23 Perkáta meghívó