Könyvajánló a Diabétesz világnapja jegyében

Várjuk a régi és új olvasóinkat!B347996Az összeállítás egy úttörő feladatot vállaló tudományos ülés anyagának feldolgozásával született. Olyan kérdéseket vet fel és olyan válaszokat ad, amelynek felismerése, mérlegelése minden beteg számára szükséges. Meg kell értenünk azokat a különleges szempontokat, amelyek az idült betegségben szenvedőket és környezetüket érintik.ID250-59028A könyv szerzője több évtizedes tapasztalattal rendelkező gyermekgyógyász és diabetológus szakorvos. Minden részletre kiterjedő, valódi kézikönyvet alkotott, mely minden szülő és nevelő, valamint szakdolgozó kezében nagy segítség.
Célja, hogy a cukorbeteg gyermek gondozói megtanulják a kezelés lényegét, rendjét és hatékonyan fel tudják készíteni a gyermeket a betegség elfogadására, a szövődmények elhárítására, az egészségesekét megközelítő életvitelre.B1056475“A könyv az Egy Csepp Figyelem Alapítvány kezdeményezésére jött létre. Szívvel és bátorsággal készítettük, és szeretettel ajánljuk mindenkinek.”
Erős Antónia és az Egy Csepp Figyelem Alapítvány csapata

“A mese a gyermekek kenyere, és ezt a kenyeret még a cukorbetegek is méricskélés nélkül fogyaszthatják. Öröm, hogy kapnak egy ilyen, igazán róluk és nekik szóló mesekönyvet!”
Prof. Dr. Madácsy László, az MTA doktora, a Semmelweis Egyetem, I. Gyermekklinika ny. egyetemi tanára, a Magyar Diabetes Társaság vezetőségi tagja

“Akár van szárnyad, akár nincs, akár kell neked inzulin, akár nem – nem ez az, ami számít. Hanem mi? Hogy… Ha elolvasod ezt a könyvet, megtudod. De két szót azért mondhatok: barátság és bátorság. És: tudj nevetni!”
(Vekerdy Tamás, pszichológus, író)ID22-106640A szerző különleges hangsúlyt fektet a teljes értékű élelmiszerekre, a vitaminokra és az ásványi anyagokra, hiszen ezek rendkívül értékesek a cukorbetegek számára. Ezenkívül további információkkal szolgál azt illetően, hogy a különbözőféle cukorbetegségek milyen speciális étrendet igényelnek.B1028208A táplálkozástudománnyal foglalkozó szakemberek szerint a Föld népességének egyharmada – főleg az iparosodott országokban – helytelenül táplálkozik. A mai kor emberének túl sok zsíros, cukros étel, viszont a szükségesnél kevesebb növényi rostot tartalmazó eleség kerül az asztalára. S nem csak a napi táplálékaink összetételével, hanem a minőségével is baj van… Könyvünk azoknak szeretne hasznos tanácsokat adni, akik egészségük megtartása érdekében tudatosabban akarnak étkezni, akik szeretnék elkerülni mindazokat a rossz és beidegződött táplálkozási szokásokat, amelyek betegségek kialakulásához vezetnek.B1022645A testsúlycsökkentő program megtanítja:
milyen módon számíthatja ki saját kalóriaszükségletét?
Hogyan főzzön, hogy az ételei az élvezeti érték megtartása mellett kevesebb kalóriát tartalmazzanak?
A receptek tápanyag tartalmának ismeretében nyomon követheti az elfogyasztott kalóriamennyiséget.
A receptek között találhat húsmentes és húsételeket, salátákat és finom édességeket, egészségmegőrző módon elkészítve, kevesebb kalóriával. B1452615E gyűjtemény összeállítása 36 magyar szerző részvételével az első próbálkozás a diabetológia területén. A kötet a SpringMed Orvosi Esettanulmányok sorozatában abban a reményben született, hogy az esetleírásokkal és az észlelésével/ellátásával kapcsolatos részletek, kételyek és megoldások kifejtésével segítséget nyújthat a napi betegellátásban részt vevőknek.ID22-340035ID22-336773100 kérdés és 100 felelet elolvasása és ismereteinek felfrissítésére szolgáló könyv.
A könyv abban segít, hogy a dibéteszes ember minél teljesebb mértékben ismerje a cukorbetegségének természetét, legyen együttműködő a kezelőorvosával, valamint járatos önmaga egészsége menedzselésében.
A zsebkönyv 9 fejezetében válaszokat kaphat: étkezésről, sportolásról, vércukor-önellenőrzésről, gyógyszerelésekről, inzulinpumpa, glükózszenzor, – mint új terápiás és diagnosztikus módszerekről – valamint bemutatásra kerülnek a cukorbetegség szövődményei és a terhességi diabétesz, valamint általános tudnivalók a betegség menedzseléséhez.
A könyv végén az orvosi kifejezések magyarázó szótára is segítheti az orvossal történő kommunikációt.