Tamási Áron: Énekes Madár – székely népi játék egy órában

A Felvonási Tünetek SzÍnjátszó Műhely előadására hívjuk az érdeklődőket!
Időpont: 2022. július 9. 18.00, Helyszín: Faluház, Perkáta, Szabadság tér 10. Szervező: Perkátai Általános Művelődési Központ

Bővebb információ: Ez a mű egy csodálatos mese a szerelemről, a boldogság kereséséről, a fiatalságról, az ifjúság utáni vágyról, a szabadságról, és annak kutatásáról.
A történetben vágyak kereszttüzében, generációk összefeszülésében, végzetes ellentétek kiéleződésében lángol fel a mindent elsöprő és mindent megtisztÍtó szerelem.
A csodákkal és varázslattal teli, sziporkázóan humoros és izgalmas történetben 7 szereplő mesél egy kismadár földöntúli erejéről, amely valóra váltja az igaz szerelmet és legyőzi még a halált is.
Előadásunk jellegét tekintve felolvasószÍnház. Vagy hangjáték.
Animátorokként adjuk elő a történetet úgy, hogy megjelenünk a szÍnpadon, mindenki a saját szerepét formálja, de a történet felolvasásként, hangban elevenedik meg a közönség számára. A Mesélő mondja el a történéseket, miközben a többi szereplő a hangját és Tamási Áron lebilincselő szövegét adja át a hallgatóságnak.
Eképpen a közönséget játékra hÍvjuk: hunyják be a szemüket és képzeljék maguk elé az Énekes Madár magával ragadó történetét!
Szereplők:
GONDOS ESZTER, vénleány SZALAY CSILLA
GONDOS REGINA, vénleány MURZSA RENÁTA
GONDOS MAGDOLNA, fiatal leány PUPP FANNI
BAKK LUKÁCS, vénlegény, az Eszter vőlegénye MÉSZÁROS GÉZA
PRÉDA MÁTÉ, vénlegény, a Regina vőlegénye TREPÁK LÁSZLÓ
KÖMÉNY MÓKA, fiatal legény VAJDICS ÁKOS
MESÉLŐ, KÖMÉNYNÉ, Móka édesanyja MURZSA KATA289747607_1890554801285226_2118254340018998112_n