Könyvajánlás a krimi kedvelők részére!

Leslie L. Lawrence: Siva újra táncol
Az író hiedelemvilággal átitatott detektívregénye a Távol-Keletre kalauzol el minket, egészen Tibetig. Leslie L. Lawrence éppen Tibetben tartózkodik, amikor az egyik kolostor vezetője megbízza, találjon meg egy közel 30 éve ellopott ereklyét. Azonban mégsem ez lesz az ő igazi próbatétele. A múltja is visszajár kísérteni: A tibeti hegyekben egy régi ismerőssel találkozott, egy rendezővel, akivel régen együtt dolgozott. A rendező elárulja neki, hogy újra leforgatják a Siva utolsó tánca című filmet, amely első alkalommal véres tragédiába torkollt. De úgy tűnik nem csak a múlt kísérti a stábot, és Lawrence-t, hanem sokkal sötétebb titkok állnak a háttérben, és a legendás jeti is megjelenik. A forgatáson ismét tragédiák történnek, és Lawrence-n a sor, hogy kiderítse, ki és miért akadályozza a forgatást. Nyomozása során állandó társa barátja, Nyima, a szerzetes, és bájos, bár teljességgel kiismerhetetlen „tanítványa”, Ms. Drinkwater. Vajon sikerül befejezni a forgatást, vagy újra megtörténik, ami évekkel ezelőtt…
Leslie L. Lawrence kétkötetes könyve egy vérbeli detektívregény, melyhez hasonlót csak ő magától olvastam. Bátran ajánlom bárkinek ezt a könyvet, még azoknak is, akik a detektív műfajjal nincsenek kibékülve. A történet csavarjai minkét köteten keresztül kitartanak. Ne ijesszen meg senki, hogy kétkötetes művet tart a kezében az ember, mert már maga a cselekmény az, ami nem engedi el a kezet a könyvtől. Ha ez nem lenne elég? Nos, akkor majd a humor és irónia kárpótol minket. A szerzetes Nyima már-már túlzott babonái, és egyszerűsége, Ms. Drinkwater nehezen emészthető megnyilvánulásai, és Lawrence természete és reakciói önmagukban hordozzák a humor forrását.
Bizton állíthatom, hogy ez a mű mindenki számára tartogat majd érdekességeket. Ez a könyv tényleg egy vérbeli Lawrence-krimi.
Siva
Leslie L. Lawrence: A Vérfarkas éjszakája
Leslie L. Lawrence egy svájci panzióban tölti jól megérdemelt pihenését, amikor a fogadós Frau Zöllner kutyát holtan találják. Átharapták a torkát. Az esettel együtt feléledt egy régi legenda is a faluban lakó Vérfarkasról. Eközben a brazil Hernandez család kéri a segítségét, a feleség rejtélyes betegségével kapcsolatban. Valaki gonosz praktikákat alkalmazva akar az életére törni. Azonban nem ez az egyetlen rejtély, amivel Lawrence-nek szembe kell néznie. Gyilkosságok zavarják meg a vidéki falu nyugalmát. Valaki átharapta a torkukak. Lehet, hogy a legenda valóban igaz, és a Vérfarkas tényleg létezik? Leslie L. Lawrence és újdonsült társa, a riporter Müller, utána akar járni a rejtélyes Vérfarkas kilétének.
Leslie L. Lawrence fordulatokban, sötét titkokban gazdag krimit hozott nekünk. Egy újabb remekbe szabott Lawrence-krimi, tele ármánnyal, elfeledni vágyott múlttal, és a jól megszokott Lawrence-humorral, ami a könyvhöz szegezi az olvasót. Amikor az ember már azt hiszi, tudja, ki kivel van, az író csavar egyet a történteken, és az ember kezdhet minden elölről. De ezt nem lehet a könyvnek felróni, mert ez, az író egyik zsenialitása. Bátran ajánlom mindazoknak, akik egy izgalmas, pörgős detektívregényt akarnak olvasni, és nem ijednek meg a saját árnyékuktól, vagy éppen egy farkas távoli ordításától…
vérfarkas

A könyvajánlásokat készítette: Viczkó Vilmos