“Adj esélyt…!” – Közösségek Hete 2019

A Cselekvő közösségek – a Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ, az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. és az Országos Széchényi Könyvtár konzorciuma – immár harmadik alkalommal hirdeti meg – az aktív közösségi szerepvállalás kiemelt projekt keretében- a Közösségek Hetét. A programsorozatot 2019. május 6. és 12. között rendezik meg.
A Közösségek Hete kiváló lehetőséget kínál, hogy ráirányítsuk a figyelmet a közösségeinkben rejlő értékekre, az intézményekben, településeken működő közösségek tevékenységeire, a kialakult partnerségekre, az együttműködésben rejlő társadalomformáló hatásra. Őszintén hiszünk abban, hogy e programsorozat közelebb viszi egymáshoz az embereket, a közösségeket, s együtt valóban tehetünk településünk szerethetőbbé tételéért.
Perkáta kulturális intézménye, és az aktív közösségei is csatlakoztak a hagyományteremtő programsorozathoz.
A Perkátai ÁMK József Attila Nagyközségi Könyvtár szervezésében meghirdetjük az alábbi programot:
A kreatív kezekben fogant „Játék és művészet”

Pedagógusok vezetésével interaktív origami foglalkozáson vesznek részt a helyi általános iskola speciális, SNI-s alsó- és felső tagozatos tanulói. A madarak és fák napja jegyében origami madarak hajtogatását mutatjuk be, majd tanítjuk meg a gyerekeknek.
A programunkat Perkátán, a Győry-kastély „Játék és művészet” Origami kiállításának helyszínén valósítjuk meg, amelynek anyagát a Magyar Origami Kör biztosította.Adj esélyt!-1