Költészet Napja

 Költészet Napja

 A Perkátai Irodalmi Kör és a Nyugdíjasok Baráti Köre rendhagyó irodalmi délutánnal emlékezett meg a magyar költészet napjáról.

2014. április 8-án a Perkátai Általános Művelődési Központ Művelődési Házába ellátogató vendégek színvonalas irodalmi produkció részesei lehettek.

Az előadók zenés- verses műsorszámokkal és saját szerzeményű versekkel is készültek.

A Nyugdíjasok Baráti Körének tagjai közül Zám Jánosné Aranyosi Ervin: A remete és a vándor című versét, Viczkó Ferencné pedig Radnóti Miklós: Himnusz a békéről című művét olvasta fel.

dscf6165dscf6166

A fiatal, tehetséges irodalombarátok is aktív szereplői voltak a költészet napjának. Csokonai Vitéz Mihály: A Reményhez című versét szavalta el Csányi Kevin, zongorán kísérte Móker Tünde. Ezen műsorszám ötletgazdája Kovács Mihályné, az Irodalmi Kör egyik jeles tagja.

dscf6173

Petőfi Sándor: Az Alföld című versét hallhattuk Jákli Dórától, gitáron kísérte Orbán Zsolt pedagógus.

dscf6174

Kapócs Szilveszter, az édesapja, Kapócs Mihály költeményét, a Fergeteg üzenetét olvasta fel.

dscf6172

Az Irodalmi Kör tagjai közül Szabó Terézia jókedvre derítő anekdotákat, és verset olvasott fel Karinthytól, és Petőfi Sándortól. Az előadásában  kevésbé ismert költők műveiből is megismerhettünk néhányat, mint Kiss Kálmán: Ó, hogy ragyogott, és Sir Walter Reliegh: Szótlan szerelmes címmel.

dscf6177

Pavlicsek Zsolt előadásában elhangzott Sík Sándor: Az Isten ölében, valamint József Attila: A hetedik c. közismert verse. Zsolt a saját írásai közül bemutatta a Megváltói áldozat és a Lelkem csendje c. szép verseit.

dscf6187

Kapócs Mihálytól megismerhettük  Remy Belau költő Április c. versét

dscf6171

Szabó Zsuzsanna zenei aláfestéssel, gyönyörűen előadta Wass Alberttől az Igazgyöngyöket.

dscf6181

Fülöp Irén saját, tavaszidéző versekkel színesítette az irodalmi találkozást. Zárásként, a húsvéti ünnep varázsát ébresztette fel egyik gyermekkori, kedves visszaemlékezésével.

dscf6168

A versek iránti szeretetet és érdeklődést bizonyítja az, hogy vendégeink nagy számban vettek részt e jeles napi megemlékezésen.

dscf6186

Lászlóné Szabó Edit könyvtáros