Imádod a divatot? Mindent tudni akarsz róla? Akkor ezt a könyvet neked írták! Az öltözködés, a divat és a stílus rajongóinak figyelmébe ajánljuk az alábbi könyveket!

B1037668A Kyoto Costume Institite, a világ egyik leggazdagabb ruhagyűjteménye, a divat több évszázados történetének kiemelkedően szép darabjait kutatja fel, őrzi.4892229_5Megismerheted a XX. századi divat lenyűgöző történetét, olvashatsz legendás tervezőkről és kultikus darabokról, beleshetsz a mai divat kulisszái mögé, a kifutók, a tervezőműhelyek, a divatújságírók világába.
A csajosan vagány, divatrajzokkal illusztrált könyv a divatszakmák, stílusirányzatok, dresszkódok,
öltözködési és vásárlási tippek, tesztek,trendi összeállítások… tárháza.ID22-323882A lélegzetelállító történelmi thriller lapjain megelevenedik a második világháború, Párizs négy éven át tartó német megszállása, és Coco Chanel titkos élete ebben a zűrzavaros időszakban.
Pamela Binnings Ewen aprólékos kutatások nyomán kelti életre Coco Chanel enigmatikus alakját.
A legendás divattervezőt kifinomult stílusáért csodálják – amiatt a bizonyos ikonikus kis fekete ruha miatt -, leghíresebb kreációja a részegítő illatú Chanel No. 5 parfüm.
A közismert figura mögött azonban bonyolult személyiség lakozik, akit intrikák értek, akiről sokféle gyanús pletyka terjedt.B1278765Diane Keaton amerikai színésznő, Elég volt a bújócskából! – Vallomás a szépségről – című, humoros és öniróniával sűrűn átszőtt új memoárkötetében az érett nő hangján szól hozzánk. Az élet szépségéről vallott gondolatokra olyan egészen különböző dolgok indítják, mint például egy vásárlás a Victoria’s Secret alsóneműboltban, vagy fotók nézegetése, esetleg egy régi ruhadarab, vagy éppen saját testrészei. A kor és a szépség kérdései központi szerepet játszanak ebben a könyvben, s Keaton az idő előrehaladtával egyre határozottabban a szépség pártjára áll!B293396Vivienne Westwood a legnagyobb élő divattervezőnő, és ő a legformabontóbb is. A punk nagyasszonya, a szenvedélyes környezetvédő, a boldog nagymama: ebben a könyvben először beszél az életéről őszintén és részletesen.
Vivienne Swire szegény, de boldog gyermekkor után férjhez ment…
A fiatalasszonyból, aki saját tervezésű ékszereket árult piacokon, és minden ruháját maga varrta, védjegy lett.
Általa tervezett ruhában jár az angol királyi család és Hollywood krémje. A Távol-Keleten császárnénak kijáró imádattal veszik körül. Párizsban, a divathéten, az ő új kollekcióját várják a legizgatottabban.
Bőséges képanyaggal, sokkoló őszinteséggel, olthatatlan lelkesedéssel mutatja be a könyv az elmúlt évtizedek gyűlölt és imádott ikonját.B292626Laurence Benaim műve nem csupán az utolsó klasszikus életrajza és a divat története a múlt század közepétől napjainkig, hanem tisztelgés a szakma előtt, melyben az életművészet utolsó lángjai ragyognak.
Tizenhárom évesen arról álmodott: „Egy napon meghódítom Párizst, és fénylő betűkkel áll majd a nevem a Champs-Élysées-n!”
Hogyan fér meg egy emberben a 21 évesen Christian Dior helyére lépő sötét öltönyös fiatalember és a Sept 1971-ben meztelenül pózoló világfija?