Adventi könyvajánló gyerekeknek!

Igaz mesék 33347873oJézus születését, a karácsony igaz meséjét mondja el: azt, amit generációk óta újra és újrahallgatunk.
Horváth Ildi meghitten kedves illusztrációival kiegészülve örök ismerős és egyidejűleg abszolút újszerű lesz a sokszor hallott karácsonyi rege, a legkisebbek és a legnagyobbak is örömet lelnek benne.Karácsonyi mesék7003601_5A karácsony Jézus születés napja, a kereszténység egyik legszebb és legszentebb ünnepe. Napjainkban e vallási ünnep egyben a szeretet, az összetartozás és az ajándékozás örömét is jelenti. Magyar szerzők karácsonyi meséivel,verseivel kívánunk kellemes ünnepeket olvasóinknak.Keress_talaj_meselj_Boldog_karacsonytAz újabb Keress, találj, mesélj! képeskönyvből kiderül, hogyan készülődünk karácsony közelgő ünnepére. A gyerekek mézeskalácsot sütnek, karácsonyi díszeket készítenek, betlehemes játékot mutatnak be, és persze alig várják, hogy szenteste kibonthassák az ajándékokat. A gyerekek nemcsak az adott oldalpáron kereshetik meg a képből kiemelt tárgyakat vagy embereket, egyes szereplők és tárgyak több helyen is felbukkannak a könyvben, így akár egy történetet is el lehet mesélni a könyvet lapozgatva.a_teli_tucsok_mesei_csukas_istvan_konyvmolykepzo_konyv“A téli tücsök valamikor nyári tücsök volt. De most tél van, hull a hó, és minden fehér, az ágak,a villanydrót, a háztetők.
És érzi jól, hogy a nyár messze van, de olyan messze, hogy már alig tud visszaemlékezni rá. És érzi, hogy téli tücsök lett,magányos téli tücsök.”
Így kezdődik a meseregény, melyben a tücsök a szigeten töltött szép nyár emlékeit idézi fel. A zsályaszagú hátizsák zsebében került be a szobába, itt tölti nagy unalomban a telet. Kiugrik a hátizsák zsebéből, felszökken az írógép billentyűire, és le-leüt egy-egy betűt. Valamennyi leütött betű egy-egy szép nyári emléket idéz. Véletlenül éppen ezt a mondatot kopogja le:”A szigetre vágyom.”Csukás István meseregénye Cakó Ferenc illusztrációival jelenik meg.Mikuláskönyv 0529000007395GA rokonszenves, szellemesen megírt, fordulatos cselekmény a könnyed szórakoztatáson kívül beavatja a gyerekeket a Szent Miklós-hagyományba, az Állatöv csillagjegyeinek természetébe, a misztika alaptörvényeibe. Az álom és a valóság olyan különös ötvözetét adja, mely az adventi időszak naptári szereplőit és mitológiájának legendás hőseit sorakoztatja fel mesebeli formában. Egy holdfényes, téli éjjelen egy budai terecskéről álmában útra kél egy testvérpár, hogy a csillagok között felkeresse a Mikulást. A világ valamennyi tájáról egy-egy gyerek csatlakozik hozzájuk, hiszen ha a gyerekek álmukban egyszerre gondolnak a Mikulásra, még aznap éjjel találkozhatnak vele.