Kálnay Adél a könyvtárban

Horváthné Horgos Judit és Hegedűs Gabriella pedagógusok egy másik olvasásnépszerűsítő – „ A magyarság népművészete” – foglalkozásra is invitálták a felsősöket.                                                                                                                   Kálnay Adél, József Attila-díjas írónk,- akinek munkásságát számtalan elismerés kíséri, többek között Pro Cultura Intercisae-díjjal, Dunaújváros Oktatásügyért-díjjal, Karácsony Sándor-díjjal tüntették ki- két alkalommal is vendége volt a szakkörnek. Első alkalommal, beszélt a gyerekeknek a mesék csodálatos világáról. November 14-én pedig, a magyar népköltészet és a magyar népdal napja alkalmából tartott előadást az érdeklődőknek.                                                                                           Kálnay Adél mindkét előadására meghívott vendégek voltak: a Perkáta-Nagykarácsony-Aba Általános Művelődési Központ Vörösmarty Mihály Tagiskola (Nagykarácsony) felső tagozatosai.

2013. januárban Kálnay Adél egy újabb jeles nap alkalmából is ellátogatott könyvtárunkba. A magyar kultúra napja alkalmából Vátkainé Boda Ildikó, a „Könyvmolyképző” szakkör vezetője hívta meg az írónőt. Népszerű előadónk bemutatta a gyerekeknek szóló könyveit, beszélt gyermekkoráról és arról is hogyan kezdett el írni.

2013. tavaszán A magyarság népművészete” szakkör tagjai nagyon várták ismét Kálnay Adélt. Az írónő ezúttal a népköltészetben megjelenő népszokásokról, és a népi tevékenységekről tartott érdekes előadást.