A MAGYAR NÉPMESE NAPJÁT ÜNNEPELTÜK

20120.  szeptember  30-án FÜLÖP IRÉN magyar nyelv-és irodalom szakos pedagógus mesélt a gyerekeknek. Hallgassák szeretettel a linkre kattintva!
CSUKÁS ISTVÁN: SÜN BALÁZS ?

A videót készítette: Szloboda Bianka

A MESE szó hallatán akaratlanul is eszünkbe jutnak Csukás István meséi is, amelyek a gyermekek körében nagy népszerűségnek örvendenek. 2020 februárban emlékeztünk meg Csukás Istvánról. Az idei évben elhunyt író a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth- és kétszeres József Attila-díjas magyar költő, író.
A nagy magyar mesélő emlékére egy kedves meséje is elhangzik e jeles napon Fülöp Irén tolmácsolásában.
A magyar népmese napjának célja, hogy a könyvtárosok, az óvónők, a pedagógusok és a mesével foglalkozó szakemberek, valamint a meseszerető gyerekek és felnőttek ezen a napon megkülönböztetett tisztelettel forduljanak mind a magyar, mind más népek meséi felé.
„Őseinktől kincsekkel teli tarisznyát kaptunk örökségbe, de mintha egyre gyakrabban tétlenül néznénk ennek háttérbe szorulását, elfelejtését. Vegyük birtokba, ismerjük meg, fényesítsük újra és adjuk tovább az eleinktől kapott, élethosszig érvényes, értékes, unokáink számára is feltétlenül megőrzendő, mesebeli kincseket!”
(Részlet a Magyar Olvasástársaság 2005-ös felhívásából)
Neumann-ház – Irodalmi Szerkesztőség