Egy gyermekeknek szóló képeskönyv megszületése Perkátán

Kovács Mihálynéról, szül. Bihari Ilonáról szeretnék írni, aki itt él Perkátán, s aki a mindennapi élete példájával bizonyította a természet és az állatok iránti szeretetét, és tiszteletét.
Fontos számára, hogy tanítsuk meg a gyermekeket, és egymást is a természettel való harmonikus együttélés, és ne felejtsük el: Felelősek vagyunk a környezetünkért! Az állatokkal való törődésének nyomán születettek meg benne olyan gyermekekhez szóló gondolatok, amelyeket lejegyezve, kedves állattörténetté elevenedett. Az unokája születésekor az írását még nagyobb gonddal csiszolta, formálta, – hogy aztán Marczinka Istvánkának ajánlva, – a kisfiú legelső karácsonyi ajándékaként átadhassa a Cimacs című könyvet. Cimacs csöppnyi cicaként kerül egy falusi portára, ahol szeretettel fogadják. Egy nap azonban csínyt követ el, és kiszökik a házból. Innentől kezdve kalandos utat jár be. Megismerkedik a baromfiudvar lakóival, de feltűnik körülötte más, „különös” állat is. Vajon milyen bonyodalmakba keveredik a felfedező sétája során? Megtudhatják, ha elolvassák a klasszikusan illusztrált, 16 oldalas képeskönyvet. A színes rajzok egy tehetséges ifjú hölgy, Horváth Dóri munkáját dicsérik. A kicsiknek szóló, nagybetűs szöveg alkalmas kezdő kis olvasóknak is. A könyv dekoratív megjelenése, a keményfedeles képeskönyv formájában megszületése a férjének, Kovács Mihály támogatásának köszönhető.
2015 karácsonya óta Cimacs ismét útra kelt, újabb élményeket szerezve. Minderről a „Cimacs és a szeretet”, valamint a „Cimacs kirándulása az életbe” részekben olvashatunk, egyelőre kézirat formájában.
Az olvasóink és a magam nevében is köszönjük Kovács Mihálynénak, a könyvtárnak ajándékozott külön példányt!
Szeretettel várjuk Cimacs történetének folytatását!

Lászlóné Szabó Edit

Cimacs