Dan Brown: A Da Vinci-kód

Dan Brown egy zseniális író, akinek minden könyvét csak ajánlani tudom! A Da Vinci-kód szinte már a mai modern alapműveltség része, emellett érdekes és szórakoztató mű is.

„A tanulmányi úton Párizsban tartózkodó Robert Langdon szimbólumkutatót telefonon riasztják egy késő esti órán. A Louvre idős kurátorát meggyilkolták a múzeumban, és érthetetlen kódot találtak a holtteste mellett. Miközben Langdon és Sophie Neveu, a tehetséges francia titkosírás-szakértő a rejtvény megoldásán dolgozik, elképedten fedezik fel a rejtett utalások nyomát Leonardo da Vinci műveiben – noha ezeket az utalásokat mindenki láthatja, a festő zseniálisan álcázta őket. A hagyományos thrillerregények kliséiből A Da Vinci-kód egyszerre villámgyors, intelligens és többrétegű; részletek sokasága és alapos kutatások hitelesítik. Az első oldalaktól a váratlan és elképesztő végkifejletig Dan Brown bestsellerszerző már megint mesterien bonyolítja a történetet.”

A könyv alapján készült filmet is nyugodt szívvel ajánlom bárkinek, viszont mint általában, e könyv esetén is jobb maga az írott mű, mint a belőle készült film.
Ha pedig a kedves olvasó esetleg olvasta volna már a Da Vinci- kódot, akkor egy újabb Dan Brown művet ajánlanék neki, mégpedig Az elveszett jelképet, amiről hamarosan érkezik személyes, jobban kifejtett ajánlásom is. 

5 da vinci kód