Cimbora tábor Perkátán

A nyári szünetben, június 27-től – július 1-ig Cimbora tábor várta az érdeklődő gyerekeket. A délelőtti programokon 18 diák vett részt.

Az első napon kastély-látogatásra hívtuk a cimborákat. A séta során megtekintették a szabadegyházai Borkáné Borsos Anikó „Életképek” című kiállítását. A délelőtt folyamán könyveket ajánlottunk a gyerekeknek. „Kíváncsiak klubja” címmel tartottunk előadást érdekességekről, változatos témákban.

1

A második napon meghívtuk Magura Zsuzsanna Kalemandrát. A Fehérvárról érkezett alkotó munkáiból kiállítást rendeztünk.
Kalemandra, a megnyitó után, Lélekfirka Műhelybe invitálta a gyerekeket, ahol elsajátíthatták a kavicsfestés technikáját. Kreatív, szép munkák születtek a gyerekek kezei nyomán.
A „Lélekfirkák” című, grafikákból és festett kavicsokból álló tárlat két héten át volt megtekinthető az érdeklődők számára a Győry-kastélyban.

2

A harmadik napon a meghívott vendégünk volt Siba Árpádné, a Perkátai Szövőkör vezetője. Ilike motiválásával, különböző technikával készültek a szebbnél-szebb munkák, mint pl. pókháló, pom-pom, kis szőnyeg és a karkötő. Még a fiúk munkáját is dicséret illette.

3

A negyedik nap útra kelt a cimbora csapat, hogy megtekintse Rajcsányi László perkátai magángyűjteményét. Nem mindennapi látvány fogadta az odaérkező gyerekeket! A kerékpár, kismotor, rádiótechnikai, technikatörténeti, valamint a helytörténeti gyűjtemény segítségével megelevenedik a látogató előtt a múlt. Áttekinthetően, tematikusan mutatja a hétköznapi élet hasznos tárgyait és munkaeszközeit.

4

Az ötödik napon a „Vakáció! De legyünk óvatosak” címmel tartott előadást Szentes Marianna rendőr alezredes. A megelőzési program célja volt a nyár, a vakáció veszélyeire való felhívás.
A gyerekek érdeklődve hallgatták a hasznos útmutatókat. A közös beszélgetéssel aktívan bekapcsolódtak a bűn és balesetmegelőzési programba. Az előadás végén meglepetés várt a gyerekre, felpróbálhatták a pajzsot, sisakot, golyóálló mellényt, és a gázálarcot.

5

A hatodik napon kerékpártúrán vettek részt a cimborák. A helyi nevezetességeknél álltunk meg, ahol érdességeket hallottak és jegyeztek meg a gyerekek. Kellemes elfáradva tértünk vissza a bázisunkra, ahol kis vetélkedő formájában elevenítettük fel a kerekezés közben látottakat. Figyelmességükért cserébe, kis ajándékokat kaptak jutalmul.

6

A tábor nem kis meglepetéssel zárult. A Cimbora Klub születésnapja alkalmából Farkas-Tóth Ágnes meglepte a gyerekeket egy különleges, könyvet megformázó szép tortával. A finom tortát mindenki nagy meglepetéssel fogadta, és jóízűen fogyasztotta el.

7

A sikert bizonyítja, hogy a gyerekek szerettek volna még tovább járni a táborba. A programunk sok élményt, és kikapcsolódást nyújtott a csapatnak.

Lászlóné Szabó Edit