A végzet ereklyéi – Könyvajánló

Cassandra Clare könyvsorozata, A végzet ereklyéi:
I. Csontváros
II. Hamuváros
III. Üvegváros
IV. Bukott angyalok városa
V. Elveszett lelkek városa
VI. Mennyei tűz városa

fantasztikus regény

Kalandos történetünk ugyan Brooklynban, azaz New Yorkban indul, de az események előre haladtával, számos új, misztikus és lélegzetelállító hellyel ismerkedhetünk meg.

A történet középpontjában Clary Fray áll, aki legjobb barátjával, Simonnal egy különös szórakozóhelyen, a Pandemoniumban találják magukat, ahol a lány szemtanúja lesz egy gyilkosságnak, melyet tinédzserek követtek el. Sajnos az áldozat eltűnik, vérnyom nem marad, s az esetre reális magyarázat nem létezik.
Nem sokkal ezután, Clary édesanyját elrabolják, s mikor lánya a megmentésére siet, egy eddig soha nem látott lénnyel találja szemben magát, melytől a jóképű, Jace Wayland menti meg. Jace, mint kiderül, az árnyvadászok csapatához tartozik, akik felesküdtek az emberek védelmére, a gonosz démonokkal szemben. Clary előtt egy új világ nyílik meg, tele démonokkal, vámpírokkal, vérfarkasokkal, boszorkányokkal és természetesen –, akikhez ő is tartozik- árnyvadászokkal.
A történet további cselekménye Clary édesanyjának megmentése körül forog, mely által számos kalandban, megpróbáltatásban, árulásban és szerelemben lesz részük főhőseinknek.

Ajánlom elsősorban az ifjúságnak, akik szeretik a fantasztikus regényeket, vegyítve humorral, szerelemmel és mesebeli kalandokkal, de mindazoknak is, akik szeretik engedni szárnyalni a képzeletüket. 

Bilig Edit ajánlásával

a végzet ereklyéi