Őszi könyvtári napokat tartottunk

Szeptember végén – Benedek Elek születésnapjára emlékezve,- a Magyar Népmese Napját ünnepeltük. Ezen alkalomból, 2016. szeptember 29-én mesedélutánra hívtuk a gyermekeket a Győry-kastélyba, ahol Cseréné Marczal Zsuzsanna, Siba Árpádné óvónők, Denke Antalné, Fülöp Irén, Jákliné Rajcsányi Rozália pedagógusok, valamint Bogó Brigitta fiatal anyuka készültek fel a szép, változatos mesék előadására. Öröm volt látni, hogy sok érdeklődő kisgyermeket! Kívánjuk nekik, hogy ne csak Benedek Elek születésnapján, hanem az év minden napjára jusson nekik egy-egy mese!
népmese napja

népmese napja 2

unnamed népmese napja 3

Szeptember 30-án az általános iskola napközis nebulóit hívjuk mesevetélkedőre. A mesék meghallgatása után rajzos, játékos rejtvényeket fejtettek meg nagyon ügyesen.
A találkozó részeként könyvbemutatóval is készültünk, hogy kedvet ébresszünk az olvasáshoz, és a mesekönyvek kölcsönzéséhez.

Október 3-9-e között zajlottak az Országos Könyvtári Napok, amelynek a könyvtárunk is részese volt.
Október 4-én vendégünk volt Pável István Zsolt meseterapeuta, mesemondó, aki a felnőtteknek tartott előadást „A mesében rejlő kódok üzenete a Nőknek és a Férfiaknak” témában.
Pável István Zsolt

Pável I
„120 éves az újkori olimpia” című képes ismeretterjesztő kiállítással, és könyvajánlókkal is készültünk. A sport iránt érdeklődők sok érdekességet megtudhattak az olimpia történetéből!
Továbbra is szeretettel várjuk a régi és új olvasóinkat! A könyvtári beiratkozás ingyenes!
Amnesztiát hirdettünk! A régen lejárt határidejű könyveket októberben késedelmi díj nélkül vissza lehet hozni a könyvtárba.
Újabb könyvekkel bővült a községi könyvtár állománya. A kiadványok között vannak mesekönyvek, ifjúsági regények, sikerkönyvek és szakkönyvek is.
Kérem, tekintsék meg a Perkátai ÁMK József Attila Könyvtár honlapját, amelyen tájékozódhatnak az aktuális hírekről, és a könyvajánlókról. A nap 24 órájában elérhető az online katalógus: www.konyvtar.perkata.hu ; Követhetnek minket a könyvtárunk Facebook oldalán is!

Lászlóné Szabó Edit