Mesés programok gyermekeknek

Minden évben, szeptember 30-án- Benedek Elek születésnapjára emlékezve,- a Magyar Népmese Napját ünnepeljük. Ezen alkalomból, -az Országos Könyvtári Napok jegyében – 2018. október 1-3-ig mesés programokat kínálunk a gyermekeknek!
Október 2-án a helyi általános iskola speciális alsós -és felsős diákjai, valamint a 7.a osztály diákjai voltak kíváncsiak a Mágnesszínház, valamint a Papírszínház játékára.
A mesedélelőtt során megtekintették a kézműves játékok kiállítását is.meseA japán eredetű Papírszínház, a Kamishibai a mesekönyveket mintegy színházzá varázsolja.
Amíg a fakeretben mozgatható nagyméretű lapok képes oldalát látja a közönség, addig a hátulján olvasható szöveget kellő hatással tudja előadni a mesélő. E technika segítségével a gyerekek egyszerre élvezhetik a mese történetét, és a hozzá tartozó illusztrációkat.
Október 2-án a Papírszínház előadta Tasi Katalin írótól a Soknevű macska című mesét.
László József fajáték készítő a saját ötlete nyomán készítette el azt a Mágnesszínházat, amellyel a gyermekeknek bemutathattam Zelk Zoltántól a Kecskére bízta a káposztát című mesét. Adva van a natúr színház, hozzá mágnesezett fapálcák, – és figura talpacskák. A továbbiakban képzelőerőre, fantáziára van szükség. Kialakíthatjuk a színházunkat különféle technikák segítségével. A meséhez rajzolhatunk, festhetünk hátteret, hozzá pedig vághatunk és hajtogathatunk is szereplőket.
Ketten is előadhatják a kitalált, vagy ismert mesét.
A mágnesszínház előnye, hogy fejleszti a kreatív képességet és a szókincset.mese 1mese 2A gyerekek figyelmét lekötötték a különleges mesetechnikák, mintegy meglepetésként hatott rájuk.

Lászlóné Szabó Edit
foglalkozásvezető