Cimbora Vakáció 5. napja

Június utolsó napjával a táborunk vége felé közeledtünk.
Mesével kezdtük a napot, a vízitündér és az öreg zöldszakállú Ung király történetéről.
A továbbiakban ismét látogatókat vártunk, most két ügyes kezű hölgyet, Siba Árpádnét, Ilikét, és Somogyi Annát. A cimborák és a vendégek énekekkel üdvözölték egymást, majd együtt megtekintettük a Győry-kastélyban nyílt gyönyörű kézimunka-kiállítást.
A szép élmény hatására kézműves foglalkozásra hívtuk a gyerekeket. Ilike keresztöltéses hímzést és horgolást mutatott be, Pannikánál decoupage technikával ceruzatartó készült, míg nálam, a harmadik állomáson könyvjelzőt színesítettek mesenyomda és fonás kreációval.
Mindenki kedvére választhatott állomást, munkájukat pedig elismerés koronázta.

A kreatív délelőtt után Barna Tímea, a Perkátai Szociális Központ vezetője meghívta a táborozó gyerekeket a Hami Büfébe fagyizni és pizzázni. Nagyon jól esett mindenkinek! Köszönjük szépen a meghívást!
Várt még a cimborákra egy nagy meglepetés! Megünnepeltük a Perkátai Cimbora Klub születésnapját. Finom, szivárvány-díszítésű csokoládétorta volt a meglepetés!

Kis szülinapi történet:
4 éve már, hogy megszülettünk, de 3 éve hivatalos a nevünk.
Elődünk a Kis Olvasókör volt, amelynek létrejötte a „Tudásdepó-Expressz”, „Ötvenhat ok, amiért Perkátán érdemes olvasni” című pályázatnak volt köszönhető 2013-ban.
2014. júniusában a perkátai Kis Olvasókör tagjai ünnepélyes keretek között fogadalmat tettek, nevet változtattak, s ekkor hivatalosan megalakult a Perkátai Cimbora Klub.
2015. nyarán az egyéves születésnapra meghívtuk a szülőket és a testvéreket is.
2016 óta pedig a Cimbora Táborban ünnepeljük meg a szülinapunkat.

Nem búcsúzunk még! Hétfőn, azaz július 3-án mi leszünk a vendégek. Székesfehérvárra utazunk, a Vörösmarty Mihály Könyvtárba.

Lászlóné Szabó Edit
táborvezető
SAM_1031

SAM_1033
SAM_1044

SAM_1047
SAM_1068
SAM_1081
SAM_1060
SAM_1051
SAM_1088

SAM_1090
SAM_1094