Újabb sikerkönyvek a könyvtárban!

A könyvtárunk bemutatja Kate Morton – (született 1976) ausztrál szerző – könyveit.katemortonAz elfeledett kert
Az Arany pöttyös könyvet a felnőtteknek és az érett olvasó fiataloknak ajánljuk!
Egy kislányt magára hagynak 1913-ban egy Ausztráliába tartó hajón. Lélek egyedül érkezik, csak egy kis bőrönd van vele, benne néhány ruhadarab meg egyetlen könyv, egy gyönyörű mesekönyv. A gyermeket befogadja a kikötőmester és felesége, és mint a magukét nevelik fel. Huszonegyedik születésnapján elmondják neki az igazságot, és “Nell”, aki úgy érzi, hogy kicsúszott alóla a talaj, nekivág, hogy megtudja, ki is ő valójában. Kutatása során eljut a Cornwall partján álló Blackhurst Udvarházba, és nyomára jut a Mountrachet család titkainak. De csak Nell halála után folytatja a kutatást az unokája, Cassandra, és akkor áll össze a kirakós rejtvény valamennyi darabja. Az elfeledett kertTávoli órák
A varázslatos, romantikus thriller, a Távoli órák 1992-ben és 1939-41 ill. ezt megelőző néhány évben játszódik
A „jelenben” Edith (Edie) Burchill egy 30-as londoni nő áll a középpontban, aki egy kis kiadóban dolgozik. Titokzatos, fél évszázada feladott levél érkezik a Londonban élő Edith édesanyjához, aki a küldemény láttán könnyekben tör ki. A feladó helyén a kenti Milderhurst-kastély címe áll.
Néhány hónap múlva Edie elhatározza, hogy megnézi a kastélyt, és kideríti, mi is történt pontosan édesanyjával a háború idején.
Edie amint nekilát, hogy Milderhurst ódon falai közt kibogozza a történet szálait, a vártnál sokkal komolyabb titkok sejlenek fel előtte. Vajon megismeri-e végül az igazságot, hogy
valójában mi minden történt azokban a távoli órákban? A rég elkallódott, ötven év után váratlanul felbukkanó levél olyan lavinát indít el, ami több ember életét megváltoztatja.Távoli órákTitkok őrzője
„…minden ember életében van egy pillanat, amikor útkereszteződéshez ér, s valami döbbenetes történik, ami az egész életét megváltoztatja.”
Rejtélyek, családi titkok, a múlt sötét epizódjai Kate Morton legújabb regényének kulcsszavai.
Kate Morton legutóbbi sikerregényének szálai az 1930-as, az 1960-as évek és a jelen között szövődnek. Egy bűntett, a szerelem és a kiszámíthatatlan véletlen szolgáltatja a történet bonyodalmait, és az olvasó alig várja, hogy feltáruljanak a szereplők titkai, s megtudja, vajon a végén minden a helyére kerül-e.
1941: Elsötétítés. Harsognak a szirénák, Londonra bombák hullanak, amelynek során meghal Dorothy barátnője, Vivien…
Dorothy arra törekszik, hogy megteremtse saját önálló életét. Ő más. Nem olyan, mint a szülei, ő sikeres, gyönyörű, és boldog akar lenni Jimmyvel. Mindenáron.
1961: Egy forró nyári napon, míg Dorothy családja a suffolki tanyaháznál, a patak partján piknikezik, Laurel, a regény főszereplője tizenévesen elhatározza, elhagyja a szeretetéről, megértéséről, összetartásáról híres Nicolson- családot, hogy Londonban tanulhasson. Éppen erről álmodozik rejtekhelyén, amikor az idegen megjelenik házuknál, és szemtanúja lesz egy döbbenetes bűnténynek, ami a világon mindent megváltoztat.
2011: Laurelt, aki immár körülrajongott színésznő, egyre inkább elborítják a múlt árnyai. Emlékek kísértik: édesanyja halálos ágya mellett testvéreivel felidézi azt a hajdani nyári napot. Az anya hetven éve cipeli súlyos titkát. A rejtély vonzerejének engedve visszatér egykori otthonába, hogy megpróbálja összerakosgatni a titokzatos történetet darabkáit.

Három idegen – Dorothy, Vivien és Jimmy – története ez, akik három nagyon különböző világból származtak, három idegené, akiket valamikor régen a háborús Londonban hozott össze a véletlen, és akiknek az élete sorsszerűen egybefonódott.Titkok őrzője