Számítógépes tanfolyam a felnőtt könyvtárban

Az Új Széchenyi Terv keretében, a TIOP-1.2.3. A-11/1-2012-0139 kódszámú, „Könyvtári infrastruktúra fejlesztése Perkátán”című pályázat – az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával, 8 000 000 forint 100 %-os segítséggel – szakmai és anyagi támogatásával fejlesztettük a könyvtár számítógépparkját.
Könyvtárunkban a használói számítógépeken látogatóink hozzáférnek a könyvtári és közérdekű információkhoz, lehetőségük nyílik az informális tanulásra.
A számítógépek használatához segítséget biztosítunk.
Számítógép- és internethasználói tanfolyamon vehettek részt az érdeklődők, amelyet a TÁMOP-3.2.4.A-11/1-2012-0040 kódszámú, „Tudásdepó-Expressz” pályázat jóvoltából valósítottunk meg.

Szakács Lászlóné, ECDL vizsgával rendelkező e Magyarország Pont tanácsadó vezetésével, 2012 őszén elkezdődött az „Internet Fiesta” tanfolyam.
A könyvtárhasználók digitális és információkeresési készségeinek fejlesztésére irányuló tanfolyam- sorozat egy- egy állomása 2×4 alkalommal, heti 2×45 perces időtartamban várta az érdeklődőket.
Az „Internet Fiesta” célja a hátrányos helyzetű emberek esélyegyenlőségének növelése érdekében az internetes ügyintézés népszerűsítése, a közérdekű portálok áttekintésével a számítógép használat megkedveltetése, és a probléma megoldó képesség fejlesztése.

006„Haladunk a korral”
Nyugdíjasok részére

007„Állásvadászat az interneten!”
Álláskeresők számára

008„Intézzük az ügyeinket interneten!”
Gyermeküket főállásban nevelő, illetve GYES-en, GYED-en lévő szülők részére

009A tanfolyam sikeres elvégzéséről tanúsító emléklapot kaptak a résztvevők