Közösségek Hete: Perkátán láttuk vendégül a “Micicánk” című könyv szerzőit

Kozossegek_Hete_Logo_v5_clr-1.ai
A Perkátai ÁMK József Attila Nagyközségi Könyvtár szervezésében, a Közösségek Hete programban valósítottuk meg a „Micicánk” című gyermekkönyv bemutatását, a szerzők meghívásával.
2019. május 14-én, 14:30 órakor, a Győry-kastélyban került sor a találkozásra.
A szép, anya-gyermek ihletésű, igaz történet szerzői a Sárbogárdon élő Szauer Viktória és kisfia Szauer Péter, becenevén Pepe.
Egy évvel ezelőtt, egy kóbor cicával való találkozással kezdődött az ő történetük. Az együtt eltöltött év kalandjait mutatják be az írásukon át vicces szituációkon, és számunkra emlékezetes epizódokon keresztül. A könyvben figyelemmel kíséretjük négy évszakon át a macska viselkedését, huncutságát.
A kisfiú első szám első személyben meséli a történetet, anyukájával együtt formálták gondolataikat, Viki szavakba öntötte, és így kerekedett egy könyv belőle.
A 10 fejezetből álló, színes fotókkal is illusztrált, 64 oldalas kötet a Sárbogárdi Lapkiadó Nyomda gondozásában látott napvilágot. A borítótervet Pepe rajza ékesíti.
Az anya és gyermeke által megfogalmazott történetet végig áthatja a család által tanúsított szeretet, valamint az élőlények, és az őket körülvevő természet iránti tisztelet.
Kívánom, hogy ennek az igaz történetnek az elolvasása nyújtson kellemes kikapcsolódást, és élményt minden olvasónak!
A könyv szerzőinek, Pepének és Vikinek gratulálok a könyvük megszületéséhez! A vendégeink és a magam nevében köszönjük, hogy az írásuk révén megajándékoztak bennünket az állatok iránti tisztelet- és védelem, valamint a családi összetartozás szép példájával!
logoLászlóné Szabó Edit könyvtárvezető
abcdefg