Olvasótábori élmények

2015. júliusban nyári könyvajánlókkal és hasznos szünidei programokkal vártuk a gyerekeket a gyermekkönyvtárba.
Az olvasótáborba 10 fő gyermek jelentkezett. Szívesen fogadtunk minden új jelentkezőt is.
Meséltünk, alkottunk és játszottunk. Minden alkalommal meséket, és történeteket olvastunk fel a gyerekeknek, majd hozzá kapcsolódóan rajzokat, és játékos feladatokat oldottak meg.
A nyári szünetben nem maradhatott el a közös rejtvényfejtés és a társasjáték sem. Könyvek ajánlásával ébresztettünk kedvet az olvasáshoz. Gondoltunk kicsikre és nagyokra egyaránt. Horváth Dóra, valamint a közösségi szolgálat hallgatói: Domonics Maja, Gecseg Anna és Varga Anita ifjúsági regényeket, és ismeretterjesztő sorozatokat népszerűsített a táborozó gyerekek körében.
A kézműves könyvek között szívesen kutattak a gyerekek, így került kezükbe gyakran a „Zoknidakszli” és társai. Előzetes felkészülés után kézimunkához láttunk, és meg is alkottuk őket, ami remekül sikerült.
Július 31-én kerékpártúrát szerveztünk a perkátai Szőlőhegyre, ahova Mészáros Zsuzsanna kalauzolta el a cimborákat. Útközben a gyermekkori történetei, valamint a tapasztalatai révén ismerkedtünk meg a Szőlőhegy múltjával, és jelenével. A présháznál megpihentünk, ahol Zsuzsanna piknikezésre hívott minden túrázót. A sok finomságot jó étvággyal fogyasztották el a gyerekek. Később a szomszédos mezőn nagyokat sétáltunk, beszélgettünk és együtt játszottunk. A természetben való kikapcsolódás, és a friss levegőn való mozgás kellemes napot biztosított a kerékpártúra résztvevői számára. 2015. szeptemberben várjuk azokat az érdeklődő gyerekeket, akik szívesen csatlakoznának a kis csapatunkhoz! Jelentkezni lehet a könyvtárban, Lászlóné Szabó Edit Cimbora Klub vezetőnél.

Lászlóné Szabó Edit