Magyar költészet napi könyvbemutató

A költészet napi irodalmi délutánon került bemutatásra a helyi pedagógus és szerző, Pavlicsek Zsolt, „Lélekpillanatok” c. első, önálló verses kötete. Az ünnepségen megjelenők, a szerző általi ajándékkötetben részesültek!

„A könyv számomra maga a csoda, kisgyermek korom óta a mai napig elbűvöl és varázsa alatt tart az olvasás.” – idézem Zsolt szavait.
Ifjú kora óta publikál szakcikkeket, tudományos közleményeket, közéleti írásokat, verseket, novellákat és szerkeszt kiadványokat. Mindez bizonyítja az alkotó sokszínű irodalmi érdeklődését.
Önálló verses és novelláskötetei, regényötletei 2015-ig még dossziéban várták a megjelenésüket.

2016. április 11-én, a költészet napján érkezett el az a pillanat, amikor kezünkbe vehettük e rendhagyó verseskötetet, a Lélekpillanatokat.
A kötet első részében olvasható versek több alkotói korszak válogatott anyagai, amelyek életünk számtalan színét és fonákját varázsolja elő a család, szeretet, szerelem, szülőfalu, ünnep, iskola, természet, létdilemmák, játékosság témáinak felvillantásával.
A kötet magvát a Lélek-ciklus versei adják, amelyben a létkérdést, az Isten és ember kapcsolatát járja körbe. Érezhető egyfajta útkereső beavatási szándék, élménybeszámoló az átélt, megélt tapasztalatokról.
Verseiben érzékelhetők a keresés szálai. Írásait áthatja az istenhite.

Köszönöm Zsoltnak az olvasóink nevében is, a könyvtár számára, több példányban is ajándékozott ünnepi kötetét!

Lászlóné Szabó Edit

Lélekpillanatok