Könyvtári találkozás Dr. Barna Katinkával

2013. január 23-án, „A magyarság népművészete” szakkör meghívott előadója volt Dr. Barna Katinka. Az előadó, aki Dunaújvárosból érkezett, több mint 10 éve tanítja az One Brain típusú kineziológiát, valamint gyermekkineziológusként dolgozik egy rendelőben. Előadásának témája: Népi hiedelmek, babonák és hatásuk mindennapjainkra. Érdekes összefüggéseket hallgathattunk meg mindennapi életünk és a hiedelmek bonyolult viszonyáról. Az előadásból az is kiderült számunkra, hogy a hiedelmek nagyon sokszor nem alap nélküli butaságok, hanem nagyon is logikus megfigyelések következtetései.

 „A magyarság népművészete” szakkör pedagógusai a húsvét jegyében is meghívták a könyvtárba Dr. Barna Katinkát. 2013. március 13-án „Ünnepbe öltözött a lélek”. Katinka szép előadást tartott a húsvéti ünnepkörről, kitérve az eredetre, szokásokra és a lelki tényezőkre. Katinka könyvírással is foglalkozik. Két könyvét ajándékozta a könyvtárunk olvasóinak. Könyveinek címe: „Anya meséi Napsugárnak”, és Napsugár és Holdacska”

Horváthné Horgos Judit és Hegedűs Gabriella pedagógusoknak köszönhetően, egy hetes „Mese-mese-mátka” könyvtári tábor várta az érdeklődő gyerekeket. A tábor sikerét igazolja az, hogy a témahét végére igazi kis meseírókká váltak a résztvevő diákok. (A gyerekek meséi elolvashatók a honlap „Mi írtuk” rovatában)

2013. június 24-én, és 25-én Dr. Barna Katinka kalauzolta el a gyerekeket aMesekutatás” titkaiba. Nagyon érdekes történeteket mesélt nemcsak a mesekutatásról, hanem a mesék befogadásának feltételeiről is.

A tábor második napján előadónk elmesélte a kedvenc meséit, amit örömmel hallgattak meg a gyerekek, majd beszélgettek arról is, hogy mitől lehet kedvenc egy-egy mese.