Konyhaművészet iránt érdeklődők figyelem! Lapozgassák és kölcsönözzék a könyvtárunk gyönyörű, új albumait!

1541982A könyvben sokféle, a saját konyhánkban, saját kezünkkel elkészíthető recept található – az egyszerűbb, gyerekekkel együtt készíthető finomságoktól, mint a tiffin vagy a csokoládétallér, a sós kekszekig és chutney-kig, melyek a sajtokhoz passzolnak remekül, egészen az igazán különleges macaronokig, vagy trüffelekig, melyekből szép kis dobozkákba vagy üvegekbe csomagolva, szalaggal átkötve igazán különleges ajándék lesz. Nem feledkeztünk meg a lelkes szakácsokról sem. Nekik az olasz ajándékcsomagot és a mézeskalács házikót ajánljuk.
A szerző, Alison Walker diplomás séf, a tekintélyes brit Country Living és Good Housekeeping magazinok gasztronómiai rovatainak szerkesztője, számos játékfilm és televíziós produkció food stylist szakértője.0189000871336PKényeztessük el a bennünk rejlő csokoládéfüggőt!
Hogyan merülhetünk el a világ legkedveltebb édességének a világában?
Legyen folyékony vagy táblás, a csokoládé szerelmeseiként értékeljük a valódi minőséget. A Csokoládémánia segítségével megismerhetjük a nyers kakaóbab átalakulását kész csokoládévá, felfedezhetjük a legfontosabb kakaótermesztő országokat, és megtudhatjuk, miért okoz függőséget a csokoládé. Ha már felismerjük az ízárnyalatokat, elsajátíthatjuk a bean-to-bar csokoládé készítésének fortélyait. A könyvben a világ 30 legjobb cukrászának és csokoládékészítőjének rendhagyó receptjei is megtalálhatók.ID22-323034Évezredek óta a méhek csodálatos ajándéka a méz.

Sokan önmagában vagy teát ízesítve fogyasztják, ám csak kevesen tudják, hogy a folyékony arany főszereplője lehet a főzésnek-sütésnek is, hiszen például remekül karamellizálódik, sűríti, selymessé varázsolja a mártásokat. Összetett ízvilága miatt a salátáknak, előételeknek alappillére, de még nagyon sok ételnek ad egyedi, sajátos karaktert, textúrát.

Boros-mézes sütőtökkrémleves; Káposztasalátával kínált és roppanós bundában sült mézes-ragacsos csirkefalatok; Cappuccinohabbal tálalt diós-mézes rétestorta – ízelítőül néhány, a könyvben szereplő 49 recept közül, amellyel a mézért és a konyhaművészetért egyaránt rajongó Rúzsa Magdi énekesnő, valamint Vida József bankár bebizonyítja, hogy izgalmas mézes menüsor állítható össze rövid idő alatt.
Ez a könyv azonban nem csak a konyhaművészetre koncentrál. Bemutatja azt is, milyen út vezet a virágszirmokon gyűjtögető méhtől a folyékony arany elkészültéig, és megtudhatjuk belőle, mit is jelent az, amikor egy méhész azt mondja: elkezdeni lehet, de abbahagyni nem.
Édesítse meg Ön is a mindennapjait, és ne csak a teáját ízesítse mézzel, hanem az ételeit is!B289481Könnyen elcsábul az ember, amikor az illatok ropogós kenyérrel, édes süteményekkel és mennyei tortákkal kecsegtetnek. Ám aki lisztérzékeny, az sajnos legtöbbször nem engedhet a csábításnak.
Most azonban eljött az ő idejük! A müncheni cukrászmester szerző bepillantást enged a műhelyébe, és elárulja legjobb édes és pikáns gluténmentes tésztáinak receptjét. Legyen szó közkedvelt klasszikusról vagy újragondolt és modern köntösbe öltöztetett süteményekről a bemutatott receptek sikerélményt ígérnek a kezdő konyhaművészeknek is!
A könyvben a gluténmentes alapreceptek és a cukrászmesterség legjobb mesterfogásai egyaránt megtalálhatók!B290209Rich Harris, neves ételstylist receptjei segítségével ízletes füstölt csirkeszárnyakat, csilis hot dogot vagy báránysaslikot készíthetünk. A különlegességek kedvelőinek olyan pompás hal- és tengeri herkentyűs ételeket is süthetünk faszénen, mint pl. a gall polip, a tengeri sügér, a ragacsos bárányoldalas.

Az ízletes grillételek mellett ital- és desszertrecepteket is találunk a kötetben, és ráadásként olyan különleges desszerteket is kóstolhatunk, mint a pirított pillecukros fagylalt vagy a sós csokoládépraliné.
Ezekkel az ínycsiklandó fogásokkal egész évben elkápráztathatjuk vendégeinket, amikor csak az időjárás engedi!

A szerző az utazásai során gyűjtött különleges, mégis könnyen elkészíthető recepteket, a merész ízeket és kiváló technikákat mutatja be. A kötet a grillezés és a füsttel sütés minden titkát és fortélyát feltárja.