Őszi könyvtári programok

Magyar Népmese Napja 2016
Szeptember végén – Benedek Elek születésnapjára emlékezve,- a Magyar Népmese Napját ünnepeljük. Ezen alkalomból, 2016. szeptember 29-én, 14:30 perckor mesedélutánra hívjuk a gyermekeket a Győry-kastélyba. Meséket mondanak pedagógusok, és a szülők.
Szeptember 30-án, délután az általános iskola napközis nebulóit hívjuk mesevetélkedőre.
mA találkozó részeként könyvbemutatóval ébresztünk kedvet az olvasáshoz, és a mesekönyvek kölcsönzéséhez.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

2016. Országos Könyvtári Napok ké
2016. október 3-9. között Országos Könyvtári Napokat hirdetnek, amelynek a könyvtárunk is részese lesz. Találkozzunk Perkátán, a Győry-kastélyban a meghirdetett időpontokban!
Október 4-én, kedden 17 órakor vendégünk lesz Pável István Zsolt meseterapeuta, mesemondó. A felnőtteknek szóló előadásának témája:
„A mesében rejlő kódok üzenete a Nőknek és a Férfiaknak”, avagy mit mondanak a mesék a férfiakról, és mit a nőkről?
„120 éves az újkori olimpia” címmel képes ismeretterjesztő kiállítással, és könyvajánlókkal készülünk. Október 6-ától várjuk a sport iránt érdeklődőket, akik sok érdekességet megtudhatnak az olimpia történetéből!
Továbbra is szeretettel várjuk a régi és új olvasóinkat! A könyvtári beiratkozás ingyenes!
Amnesztiát hirdetünk! A régen lejárt határidejű könyveket októberben késedelmi díj nélkül vissza lehet hozni a könyvtárba.
Újabb könyvekkel bővült a községi könyvtár állománya. A kiadványok között vannak mesekönyvek, ifjúsági regények, sikerkönyvek és szakkönyvek is.