Hobbi, szabadidő, és gasztronómia témakörben
A könyvajánlót összeállította: Kiss Gáborné
Könnyen elcsábul az ember, amikor az illatok ropogós kenyérrel, édes süteményekkel és mennyei tortákkal kecsegtetnek. Ám aki lisztérzékeny, az sajnos legtöbbször nem engedhet a csábításnak.
Most azonban eljött az ő idejük! A müncheni cukrászmester szerző bepillantást enged a műhelyébe, és elárulja legjobb édes és pikáns gluténmentes tésztáinak receptjét. Legyen szó közkedvelt klasszikusról vagy újragondolt és modern köntösbe öltöztetett süteményekről a bemutatott receptek sikerélményt ígérnek a kezdő konyhaművészeknek is!
Könyvünkben a gluténmentes alapreceptek és a cukrászmesterség legjobb mesterfogásai egyaránt megtalálhatók!
Könyvünkben sokféle, a saját konyhánkban, saját kezünkkel elkészíthető recept található – az egyszerűbb, gyerekekkel együtt készíthető finomságoktól, mint a tiffin vagy a csokoládétallér, a sós kekszekig és chutney-kig, melyek a sajtokhoz passzolnak remekül, egészen az igazán különleges macaronokig, vagy trüffelekig, melyekből szép kis dobozkákba vagy üvegekbe csomagolva, szalaggal átkötve igazán különleges ajándék lesz. Nem feledkeztünk meg a lelkes szakácsokról sem. Nekik az olasz ajándékcsomagot és a mézeskalács házikót ajánljuk.
A szerző, Alison Walker diplomás séf, a tekintélyes brit Country Living és Good Housekeeping magazinok gasztronómiai rovatainak szerkesztője, számos játékfilm és televíziós produkció food stylist szakértője.
Nélkülözhetetlen gasztronómiai kézikönyvünk több tucat konyhatechnikai fortéllyal ismerteti meg az olvasót. Nemcsak azt mutatja be, HOGYAN kell főzni, hanem azt is elmagyarázza, MI TÖRTÉNIK a serpenyőben vagy a fazékban sütés-főzéskor.
Bemutatjuk a húsok, halak, hüvelyesek, tészták és gabonafélék klasszikus elkészítési módját, és beavatjuk az olvasót a süteménykészítés és kenyérsütés titkaiba. A könyvünkben szereplő sok-sok hasznos ismeret, tanács magabiztossá teszi a gasztronómia iránt érdeklődőket akár valamelyik receptünket készítik el, akár a konyha-szekrényben lapuló hozzávalókból rögtönöznek finomságot.
A konyhában eltöltött időt örömtelivé varázsolhatjuk, ha megfogadjuk a kötetben található hasznos tanácso-kat, tippeket. Akárcsak egy izgalmas főzőtanfolyamon, ínycsiklandó ételek receptjeivel ismerkedhetünk meg, amelyek elkészítésekor gyakorlatban is kipróbálhatjuk az újonnan megszerzett technikai tudást és a fortélyokat.
Kis alapterületen szép kertet kialakítani – olyan feladat ez, melynek megoldása az alkotás örömével és látványos, kellemes környezettel ajándékozza meg a kertészt. A kötet újszerű válaszokat kínál a helyszűkéből adódó kérdésekre, elárulja, hol használjunk szilárd burkolatokat és hol ne, hová érdemes lugast és lécrácsot telepíteni a kert tagolása és a térérzet növelése érdekében, valamint hogy mely növények érzik legjobban magukat a korlátozott térben.
“A divatdiktátorok Swarovski gyöngyökből saját kezűleg készített ékszereket és különleges kiegészítőket viselnek. Virágos kitűző, bross, hajcsat, öv és még sorolhatnánk – mind szuperdivatosak, és egyéni stílust kölcsönöznek viselőjüknek. A pontos leírásnak és ábráknak köszönhetően nagyon könnyen elkészíthetjük ezeket a ragyogó ékszereket.”
A könyv hasznos tudnivalók tára, mely betekintést enged a kéz, a láb és a köröm leggyakrabban előforduló problémáira, és ezekre megoldást kínál. Közérthetően, lépésről lépésre mutatja be, hogyan varázsolhatjuk kezünket és lábunkat vonzóan ápolttá, és hogyan díszíthetjük alkalomhoz illően. Fedezzük fel, miként őrizhetjük meg testünk két leginkább igénybevett részének egészségét és szépségét!