Adventi könyvajánló fiataloknak!

Kedves Fiatalok! A könyvtárunkban számos ifjúsági regény vár benneteket! ?Ezek közül, az advent jegyében ajánlunk nagyszerű olvasnivalókat! Hétfőn, szerdán és pénteken 8-14 óráig, kedden és csütörtökön 13-18 óráig, szombaton 10-12 óráig várunk benneteket!

F. mindig karácsony ID22-321797Karácsony van. Káprázatos fények az utcákon, készülődés az ünnepekre, tolongó emberek a plázákban.
A bevásárlóközpont forgatagában, december 23-án három lány egymás mögé kerül a mozgólépcsőn, éppen akkor, amikor egy csínytevés miatt 14:59 perckor hirtelen leáll a szerkezet.
A Mindig karácsony Anna, Luca és Bogi történetét meséli el, akiknek látszólag semmi közük egymáshoz, sorsukat mégis ezernyi láthatatlan szál köti össze karácsonykor.ID22-320972A 19 éves Anna egy toszkán esküvőre utazik barátjával, aki a repülőn váratlanul megkéri a kezét…
A nem várt esemény mellett a lányra még egy érdekes feladat is vár: meg kell szereznie azt a különleges süteményt, amit a vőlegény családja mindenáron szeretne az esküvőn feltálalni.
Könnyed, római karácsonyi hangulatot, és egy kis téli romantikát garantál a könyv az olvasói számára.Fe. karácsonyi levelek ID22-314644J. R. R. Tolkien gyermekei nem csupán az ajándékok miatt várták Karácsony apót: ők ugyanis minden évben képekkel illusztrált levelet is kaptak tőle! Mesélt nekik a házáról, a barátairól és arról, mi történik az Északi-sarkon. Az első levél 1920-ban érkezett, és jöttek húsz éven át, minden egyes karácsonykor. A havas borítékot – amelyen persze északi-sarki postabélyegző díszelgett – néha a házban találták meg a Karácsony apó látogatása utáni reggelen, máskor a postás hozta. Ebben a könyvben bemutatjuk Karácsony apó reszketeg kézírását, és szinte valamennyi képet, amelyeket a levelekhez mellékelt, csakúgy, mint az ábécét, amelyet Jegesmedve szerkesztett a barlangokban látott koboldrajzok alapján, amikor eltévedt; és az a levél sem marad ki, amelyet ezzel a különleges írással küldött a gyerekeknek.Hópehely ID250-52059Csodálatos történet egy eltévedt póni és egy magányos kislány barátságáról. A honvágyról, szülő és gyerek közötti elvághatatlan kötelékről, és az igazi szeretet önfeláldozó erejéről. A tizenegy éves Amber egy vidéki farmra kerül nevelőszülőkhöz, de hiába körülötte a sok szépség, ő csakis egyetlen dologra vágyik: hogy újra az édesanyjával lehessen. Búskomorságát a nagy hó alól kimentett kiscsikó enyhíti, ám akárhogy dédelgetik az istállóban, a póni nem hajlandó enni. Amber átérzi a csikó szomorúságát, és kitartó szeretetével, gondoskodásával végül sikerül megmentenie őt. De vajon mi lesz a kiscsikó jövője? Visszakerülhet-e édesanyja közelébe, amire nála jobban már csak Amber vágyik?
Egy 0559000999864PKözeleg a karácsony, ám egy havas éjszaka mégis a sötét országúton találja Kayát, aki arra vállalkozik társaival, hogy befogjon öt gazdátlanul kóborló lovat. Miért nem jelentkezik értük senki? Honnan szöktek meg? Valami sötét dolog lappanghat a háttérben. De vajon mi? És ha megtalálják a gazdájukat, vissza kell szolgáltatni mind az ötöt…
Még azt az imádnivaló kis pónit is, amelyet az első pillanatban a szívébe zárt?