Válogatás, és ajánlás a könyvadományokból gyermekeknek

A József Attila Nagyközségi Könyvtár munkatársai nevében köszönetet mondunk mindazoknak, akik a 2019. évben könyvadományokkal támogatták a gyűjteményünket!
Kérjük az olvasóinkat, hogy tekintsék meg a könyvtárunkban az adománykönyveket! Íme egy kis ajánlás, és a könyvismertető a válogatásból.kVadadi Adrienn: Kockacukor lovassuli – Mókás a szeleburdi csikó
Itt a nyári szünet! Csuti a Kockacukor lovassuliban nyaral, hiszen várja őt Lópaci és a lovaglás. Csakhogy Lópacinak más gazdája lett…
Vajon ki az a hebrencs lovacska alaposan felbolygatja a lovarda életét? A könyvet elsősorban lórajongó lányoknak ajánljuk.

Francsovics Judit: A Hazugsággombóc – Kopi és Pamutkutya
Kopi egy átlagos kisfiú, hűséges barátja és segítőtársa Pamutkutya. Életük tele van
(nem) hétköznapi dolgokkal. Azt mondod, a tiéd is? Esetleg neked is kellett már
ártatlanul a sarokba állnod? Lehet, hogy te is találkoztál már felháborodott mosógéppel
a fürdőszoba-bíróságon, vagy egy folyton ugráló nyuszival az írásfüzetedben?
Talán a te szobádba is beköltözött egyszer a Hazugsággombóc? Kopival és
Pamutkutyával bizony gyakran történnek ilyen dolgok. Veled is? Vajon te mit tennél,
ha a legjobb barátodat foglyul ejtenék a porkatonák, és mit szólnál, ha egy
sütimanó költözne az ágyad alá? Hogy ezen még sosem gondolkodtál? Pedig ilyen
(nem) hétköznapi dolgok veled is bármikor megtörténhetnek…

Vadadi Adrienn: Leszel a padtársam?
Lea, Peti, Maja, Ákos, Dorci, Dani: a nagy ovisok iskolába mennek! Persze vannak új gyerekek is: a mindentudó Eszti, az icipici Fülöp, Árpi, az álmodozó, Soma, a vagány.
Ki félénken lépte át az iskola küszöbét, ki magabiztosan, de egy biztos, mindannyiuknak rengeteg újdonságot tartogatnak az elkövetkező hetek! Mert bizony itt már órák vannak és órarend, jelentkezés váltja fel a bekiabálást, testnevelés van torna helyett, az ebédlőben sem tesznek mindent a gyerekek elé.
Szép lassan a rajzolás, ugrándozás és sok-sok érdekes játék közepette írni, olvasni, számolni is megtanulnak az újdonsült elsősök, akik hamar rájönnek: az iskolában éppen olyan jó lenni, mint az oviban!
Minden alsós polcán ott a helye!

Csapody Kinga: Szuper napom lett! – Avagy minden napban van valami jó
Sziasztok! Hanka vagyok, és néha kicsit akaratos és morcos. Anyu szerint néha igazi kis duli-fuli. Aztán persze rájövök, hogy felesleges pukkancskodni, minden alakulhat nagyon jól, és lehet szuper a napom. Tudjátok mit nem szabad elfelejteni? Azt, hogy minden napban van valami jó! Ez a családi beszélgetőkönyv segítséget kíván nyújtani abban, hogy a közös olvasás és Pásztohy Panka gyönyörű illusztrációinak nézegetése közben könnyebben induljon el dialógus szülő és gyermeke között arról, hogy miért is jó kipróbálni új dolgokat, miért nem kell félni mondjuk a fogorvostól, és miért fontos szót fogadni. Kívánjuk, hogy legyen ez egy kis mentőöv az óvodás évek és a dackorszak végtelennek tűnő napjaiban.

Karácsonyi készülődés üvegfestéssel
Új, varázslatos motívumok
Ablakképek, mozgókák, karácsonyfadíszek. Télapók, vidám hóemberek, éneklő mackók, pingvinek és jegesmedvék. Feldíszített karácsonyfa, ünnepi gyertyák, bájos angyalkák, csillagok és hópelyhek.
Hangulatos díszítőmotívumok kicsiknek és nagyoknak, asztali mécsesekhez, ajándékcsomagoláshoz, karácsonyfára és az ablakra. Eredeti méretű mintákkal.

Új képes történelem: A megváltozó Európa képe
A boldog békeidőktől az első világháború vérzivataráig

Mi micsoda 68.: A vasút
Hol közlekedett az első vasút? Hogyan működik a gőzmozdony? Mi történik a váltóállító központokban?
A Német Vasút Múzeum és a magyar Közlekedési Múzeum munkatársai mesélnek a vasút történetéről, az első lóvontatású vasutaktól a mai nagy sebességű és különleges vonatokig. Megtudhatjuk, hogyan hálózták be a sínek a világot, és hogyan változtatták meg az emberek életét. A szerzők segítségével bepillanthatunk a modern vasúti üzem kulisszái mögé, és láthatjuk, milyen sokan dolgoznak szoros együttműködésben, és milyen műszaki berendezéseket fejlesztettek ki annak érdekében, hogy a vonatok biztonságosan célba érjenek.