Tavaszköszöntő kézimunka kiállítás vette kezdetét a Győry-kastélyban

A Perkátai Általános Művelődési Központ és a Perkáta Nagyközség Nyugdíjas Klub képviselőinek szervezésében, elérkeztünk a kézimunka kiállítás Négy évszak sorozatának tavaszi állomására.

A népművészeink ismét örömmel adták át a tavasz és húsvét jegyében készített alkotásait, amelyek Siba Árpádné, Somogyi Anna és Viczkó Vilmos gondos kezei alatt kerültek megrendezésre.
A megnyitó napján, 2018. március 13-án sok-sok érdeklődő jött el gyönyörködni a szép kézimunkákban.

A köszöntő elhangzása után, Rácz Noémi elénekelte a Tavaszi szél című népdalt, majd fellépett Wéber Viktória és Vígházi Zétény, akik alapi ugróst és friss csárdást mutattak be a közönségnek. A versenyszámukat március elején mutatták be először az Alba Regia Táncegyesületnek, a VI. Mezőföld Virágai Fejér Megyei Szólótáncversenyén, amellyel méltón képviselték a perkátai „VELED az ifjúságért” Kulturális és Hagyományőrző Egyesületet. Gratulálunk a fellépőknek! Elismerés illeti a táncos gyerekek felkészítő pedagógusát, Horváth Dórát is! Köszönjük!

24 alkotó kézimunkái kerültek most kiállításra, melyek igazi jelentősége abban rejlik, hogy emberi kézben fogantak, szívvel-és lélekkel táplálták, mígnem egyedi darabként születtek meg.
Minden egyes kézimunkában benne van a készítő szeretetének, szépérzékének és a reá áldozott idejének láthatatlan pecsétje, ezért is kell megőriznünk, és átörökítenünk.

A kiállítás-sorozatunkkal más célunk is van, valamit közvetíteni. Ezen állomásnál csak álljunk meg, csendesedjünk meg, és halljuk meg a húsvét üzenetét!
Keressük hát az alkalmakat, gyönyörködjünk a szép tárgyi értékeinkben, rendezgessük, szánjunk időt a hobbinkra, a kedvenc kreatív időtöltésünkre, és tanuljunk újat!

A kiállítási munkák készítőinek kívánunk jó egészséget! Alkossanak maradandót, szépet önmaguknak, a gyerekeiknek és az utókornak!

A kézimunka kiállítás alkotói:
Bogó Ferencné
Fischer Zsuzsanna
Győrik Gréta
Győrik Rozália
Klózer Ferencné emléke
Klózer Kíra
László Klaudia
Móker Gáspárné
Németh Júlia
Pavlicsek Györgyné
Porkoláb Zsuzsanna
Ságiné Völgyesi Mária
Siba Árpádné
Somogyi Anna
Somogyi Józsefné
Szakács Lászlóné
Tamás Józsefné
Toldi Róza Hajnal
Tóth Mária Beatrix
Urbánné Koleszár Bea (Kukonya Műhely)
Vadász Pálné
Zám Anikó
Zám Jánosné
Zám Judit

A kiállított kézimunkák április végéig tekinthetők meg a kastély nyitva tartási idejében. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!
Lászlóné Szabó Edit
Perkátai ÁMK képviseletében

Képek a rendezvényről:
1

2

3

4

5

6
7

8

9. kép