Computerkurs in der Bibliothek für Erwachsene

Az Új Széchenyi Terv keretében, a TIOP-1.2.3. A-11/1-2012-0139 kódszámú, „Könyvtári infrastruktúra fejlesztése Perkátán”című pályázat – az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával, 8 000 000 forint 100 %-os segítséggel – szakmai és anyagi támogatásával fejlesztettük a könyvtár számítógépparkját.
Könyvtárunkban a használói számítógépeken látogatóink hozzáférnek a könyvtári és közérdekű információkhoz, lehetőségük nyílik az informális tanulásra.
A számítógépek használatához segítséget biztosítunk.
Számítógép- és internethasználói tanfolyamon vehettek részt az érdeklődők, amelyet a TÁMOP-3.2.4.A-11/1-2012-0040 kódszámú, „Tudásdepó-Expressz” pályázat jóvoltából valósítottunk meg.

Szakács Lászlóné, ECDL vizsgával rendelkező e Magyarország Pont tanácsadó vezetésével, 2012 őszén elkezdődött az „Internet Fiesta” tanfolyam.
A könyvtárhasználók digitális és információkeresési készségeinek fejlesztésére irányuló tanfolyam- sorozat egy- egy állomása 2×4 alkalommal, heti 2×45 perces időtartamban várta az érdeklődőket.
Az „Internet Fiesta” célja a hátrányos helyzetű emberek esélyegyenlőségének növelése érdekében az internetes ügyintézés népszerűsítése, a közérdekű portálok áttekintésével a számítógép használat megkedveltetése, és a probléma megoldó képesség fejlesztése.

006„Mit der Zeit gehen”
für Rentner

007„Jobsuche im Internet”
für Jobsucher

008„Erledigen wir unsere sachen im Internet”
für Erwachsen und Eltern,die zu Hause die Kinder erziehen

009