Kulturális programkínáló és vendégváró események Perkátán

– 2021. május-június –
A pandémia okozta helyzet miatt, sajnos hónapok óta nem fogadhattunk vendégeket a művelődési intézményeinkben. A személyes találkozás hiányában, a közösségi média felületén tudunk csak üzenni a településünk kulturális élete iránt érdeklődőknek.
Érdekes tartalmakkal, és színes programokkal készülünk annak a reményében, hogy júniusban már személyesen is üdvözölhetjük a kastélyba látogatókat!
Májusi programok!
A Madarak és fák napja alkalmából a „Fotók Perkáta élővilágából” címmel pályázatot hirdetünk gyermekek és felnőttek részére egyaránt. A pályázat időtartama: április 21 – május 5. Korábbi, saját készítésű fotókat is elfogadunk. A képeket a kinaikozpont@gmail.com e-mail címére kérjük elküldeni! A beküldött munkákat a zsűri értékeli és díjazza. Virtuális bemutatás ideje: Május 10-én, a Madarak és fák napján! (Szervező: Perkátai Kínai Központ Nonprofit Kft.)
Április 23-án, A könyvek és az olvasás ünnepén új könyvek bemutatásával készül a könyvtár a közösségi felületein. (Szervező: Perkátai ÁMK József Attila Könyvtár)
Hamarosan részesei lehetünk a május 10-én kezdődő „Közösségek Hete 2021.” országos programsorozatnak. Izgalmas, több korosztályt is megszólító pályázatokkal, könyvtári új platformmal, valamint a Könyv-Vár projekt munkálatait bemutató virtuális sétával készülünk. (Szervező: VELED az ifjúságért – Kulturális és Hagyományőrző Egyesület, Perkátai ÁMK, Perkátai Kínai Központ Nonprofit Kft.)
Rendezvénytervek júniusban!
Trianon 100. évfordulójára emlékezünk 2021-ben is! Emlékelőadásra várjuk az érdeklődőket a Győry-kastélyba, a Trianon emlékkiállítás termébe! Előadó: Horváth Béla történész. Tervezett időpont: Június 4. 17 óra. (Szervező: Perkátai ÁMK és a 42. Állomás! Kulturális Egyesület)
A zene ünnepén, június 21-én virtuális összeállítással emlékezünk meg a jeles zeneszerzők születésének kerek évfordulójáról: a 210 éve született Liszt Ferencről, a 140 éve született Bartók Béláról, és a 100. évforduló alkalmából, Cziffra György zongoraművészről.(Szervező: Perkátai ÁMK József Attila Könyvtár)
Kiss-Kovács Klári fazekasművész agyagcsodáinak kiállítása a Győry-kastélyban. A bemutatás tervezett ideje: Június közepe. (Szervező: Perkátai Kínai Központ Nonprofit Kft.)
Továbbra is ajánljuk a Baracson élő Berzai Zsuzsanna, szülőfalujában: Perkátán bemutatott festményeinek a virtuális tárlatát: „Keresem az utam”címmel. Megtekinthető az alábbi linken: https://www.facebook.com/112087443998765/videos/433692451221928 A Győry-kastély kiállítótermében kiállított festményeket a nyitás után még személyesen is megtekinthetik az érdeklődők.
Addig is kövessenek bennünket közösségi médiafelületinken, hogy jókedvet ébreszthessünk, és kikapcsolódást nyújthassunk a virtuális programjainkkal és a pályázatainkkal!
Lászlóné Szabó Edit
Perkátai Kínai Központ Nonprofit Kft. vezetője