Könyvajánló

G. P. Taylor: Árnyak prófétája
„Hullámok és tengerek, tűz és víz! Mennydörgés, villámok halljátok óhajomat, galljátok szavamat. Jöjjetek hozzám északról, jöjjetek hozzám a mélyből. Fergeteg, vihar és vad szélviharok, zúzzátok széjjel a parton e hajót, és hozzátok el hozzám a kerubot!
A Demurral kezében tartott kerub szájából egyszeriben vakító és mindennél fehérebb fénycsóva lövellt ki. Először a tenger felszínébe csapódott bele, ám a következő pillanatban arról visszaverődve máris az ég felé rohant, megérintve azt, olyan dobhártyaszaggató recsegés közepette, mint amikor hatalmas villám csap le a földre.”
Az Árnyak prófétája című könyv az Árnyak prófétája trilógia első kötete, habár a kötetek külön-külön történettel rendelkeznek. Az első kötet az árnyak prófétája, egy ifjúsági dark-fantasy, tele sötét mágiával, és a gonosz elleni harccal. G. P. Taylor egy remekbe szabott, sötét világot tár elénk, gonosz átkokkal, sötét teremtményekkel. Történetünk hőse három fiatal, Raphah, Kate és Jacob, és egy titokzatos csempész, Crane, akiket baljós véletlenek sorozata hozott össze, hogy megóvják az általuk ismert világot attól, hogy a sötét útra tért Demurral, varázslataival örök sötétségbe borítsa. Bátran ajánlom ezt a könyvet azoknak a fiatalabb olvasóknak, akik szeretik a váratlan kalandokat, és szívesen merülnek el, egy babonákban, sötét praktikákban gazdag, komor világban. Ha szereted a cselszövéseket, és az olyan történeteket, ahol szinte bárki hőssé válhat, ez a Te könyved.

Rudyard Kipling: The Jungle Books (Angol nyelvű regény)
Kipling klasszikusa, a Dzsungel könyve angol nyelven is megérkezett hozzánk.
Az ifjú Mauglit farkasok nevelték, azonban egy hír járta a dzsungelben, hogy Shere Khan a fiút keresi. A farkasok Bagirát bízzák meg, hogy vigye el Mauglit a folyó túlpartján lévő faluba, ahol Maugli biztonságban lehet.
A The Jungle Books egy fordulatokban és kalandokban gazdag regény, melyek ajánlok bárkinek, aki 2 év angol tanulás után angol nyelven szeretne olvasni. Egyszerű nyelvezete szinte segíti az olvasást. Aki szeretne, akár angolul is, egy kalandos, humoros, fordulatokkal teli regényt, korosztálytól függetlenül merem ajánlani.

Karinthy Frigyes:Gyermekkori naplók (3 könyv)
Ez a gyűjtőkötet három kisebb könyvet foglal magába Karinthy Frigyes napló-írásai közül. A gyűjtőkötetben található egy Mértani jegyzetek című kézírásos kötet, amely tartalmazza az 1898/99-es évet, megtalálható a Naplóm című kötet, amely az 1899/1900-as évet tartalmazza ugyancsak kézzel írt formában. Ezeken kívül Gyermekkori Naplók címen is, amely a kézírásos kötetek gépelt változata.
Bátran ajánlom ezt a gyűjteményt minden korosztály számára, mert tele van a tizenegy-tizenkét éves Karinthy eszmefuttatásaival, a tőle megszokott (és szinte már várt) könnyed, humoros írásaival, és a kor mindennapjainak és iskolai életének hangulatával. A kézírásos kötetekben, Karinthy saját kezű illusztrációival és karikatúráival szinte megelevenedik Karinthy Frigyes kibontakozó személyisége, és sajátos hangulatú verseivel kiváló betekintést nyerhetünk „szellemi műhelyébe”.

A könyvajánlót készítette: Viczkó Vilmos