Előadások az Országos Könyvtári Napok jegyében

„Közös tudás-közösségi hozzáférés” ezzel a felhívással csatlakoztunk az Országos Könyvtári Napokhoz. Egész héten át játék, mese, rajzpályázat, kiállítás és előadások sora várta az érdeklődő gyermekeket és felnőtteket egyaránt.
2018. október 4-én, 13 órára hirdettük meg, és a szülők, pedagógusok figyelmébe ajánlottuk Kundakker Ferencné előadását. A köznevelési szakértő a játék személyiségformáló szerepéről nyújtott hasznos ismereteket a résztvevőknek.
Beszélt a jó játék feltételeiről, a különböző játékfajtákról, a játék -fejlesztés eredményeiről, továbbá az énekes-és mozgásos játékok személyiségfejlesztő hatásáról is. Kiemelte, hogy a spontán módon kezdeményezett játékok mellett szükség van az óvodapedagógus által kezdeményezett és irányított játékokra. Továbbá ismertette, hogy a gyermek személyiségének alakulásában meghatározó, hogy milyen nevelési hatások érik a családjában.KatiAmíg az Országos Könyvtári Napokra jellemző volt a játék, a mese, az öröm, addig az október 4-e, délutánján elcsendesült minden körülöttünk. A derűs órákat felváltotta az emlékezés. Október 6-ra, az Aradi Vártanúk Emléknapjára emlékeztünk a díszteremben, a meghívott előadónk, Horváth Béla történész segítségével.jó képjó másolataAz előadások sorát -október 5-én, 11 órakor – a könyvtárvezető szakmai beszámolója zárta. Lászlóné Szabó Edit a „Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás” projekt, őszi szlovéniai tanulmányútjának tapasztalatáról számolt be az érdeklődőknek.kép