Cimborák irodalmi szemináriuma

2016. november 24-én, 8 fő perkátai cimborával vettünk részt a Dunaújvárosban megrendezett „Cimborák irodalmi szemináriumán”, amelynek a József Attila Könyvtár Gyermekkönyvtára adott otthont.
A Dunaújvárosi, a Rácalmási, valamint a Perkátai Cimbora Klub karöltésében létrejött, az NKA által támogatott programsorozat kitűnő lehetőséget nyújt a kortárs irodalommal való ismerkedéshez. Lehetővé teszi a gyerekek számára az irodalom interaktív, többoldalú befogadását és megélését.
Három alkalommal – író, költő, képzőművész-illusztrátor, színész közreműködésével – találkozhatnak a cimborák a költészettel, prózával, valamint a drámával.
A szemináriumon foglalkozhatnak versfaragással, mese- és történetírással, illusztrációval, dramatizálással és színjátszással.
Az első alkalommal találkoztunk a költészettel. A meghívott vendég, Molnár Krisztina Rita költőnő volt, akit szép gondolatokat adott át a gyerekeknek a vers varázslatos világáról.
Témájában szerepelt a vers, mint zene és kép, valamint ritmus és rím, és a kihagyhatatlan verses játék.

Legközelebb 2017. január 26-án találkozunk, amikor Kálnay Adél írónő, és Várnai Gyula képzőművész várja majd a gyerekeket.
Az utolsó szemináriumon, 2017. március 9-én Erdős Virág kortárs drámaíróval, valamint egy színházi rendező, színésszel ismerkedhetünk meg.

A Perkátai Cimbora Klub tagjain kívül is bárki bekapcsolódhat, jelentkezhet a programokra! Várunk minden érdeklődőt!

Jelentkezni lehet Lászlóné Szabó Edit Cimbora vezetőnél!

SAM_0621
SAM_0622
SAM_0618
SAM_0614
SAM_0627
SAM_0628