Adventi könyvajánló kisgyerekeknek!

Nyúl Péter 2695922Nyúl Péter és barátai adventi mesekönyve.
Új könyv a könyvtárban!
Péter előre örül a karácsonynak. Itt az ideje a hónyúl építésnek, az ünnepi illatoknak, a finom csemegéknek és az ajándékcsomagolásnak – Péter szerint a december a legizgalmasabb, legszebb része az évnek.
Ez a szívmelengetően szép kötet alkalmat ad arra, hogy családi vagy baráti találkozások idején meseolvasással és vidám kézműveskedéssel töltsük együtt az adventi várakozást.
A Beatrix Potter hangulatát idéző csodás mesét Szabó T Anna fordította.Bori 2670427Új könyv a könyvtárban!
Bori nagyon izgul, mivel holnap érkezik a Mikulás!
A csizmáit gyorsan kipucolja és kiteszi az ablakba. De a nagy izgalomtól le sem tudja hunyni a szemét! Lehet, hogy valami zajt hallott?
Ez biztosan a Mikulás! Vagy mégsem? Egyszer aztán mégiscsak sikerül elaludnia, és amikor másnap felébred…Peppa 33350477oÚj könyv a könyvtárban!
Elérkezett már a legtitokzatosabb éj, Peppa és Zsoli túl izgatott ahhoz, hogy aludjék! Eljött egy különleges karácsonyi vendég, Peppa és Zsoli segítségére van szükség, hogy a Mikulással a Karácsonyt megmentsék!Bogyó jégen 178712_3Bartos Erika ezúttal egy őszi és egy téli mesével örvendezteti meg hűséges olvasóit. Az első mesében Mókus Regőnek az összegyűjtött mogyorói szerteszét gurulnak, de Bogyó és Babóca mindent megtesznek, hogy sikerüljön összeszedni mindet az utolsó szemig. A másodikban a hóbogár tanítja meg korcsolyázni az erdő lakóit.Bogyó karácsonya 1563466_3Bogyó és Babóca, a csigafiú és a katicakislány most együtt várják a Télapót, és izgatottan készülnek a karácsonyra.De vajon hová tűnt Bogyó ajándéka? És minek örülhet egy százlábú?Borsi gall-viktoria-borsi-a-hoban_sp6rwbeqA Ringató-mesék második kötetében Borsi, a kistacskó, a téli népszokásokkal és a hozzájuk kapcsolódó népdalokkal, népi hangszerekkel ismerkedik meg. Zenész gazdája, Vica, a téli időszak jeles névnapjai mellett az év végi ünnepkörről – a Mikulásról, a karácsonyvárásról és az újévről – beszélget kutyusával, kalandjaikat pedig remek muzsika kíséri.Évszakok 1970866_3
Új könyv a könyvtárban!
Fedezd fel az évszakokat, és megannyi dolog nevét!
Keltsd életre az oldalakat! A különféle mozgatható elemekkel váltogathatják a képeket a kis olvasók.
Mozgasd, pörgesd, nyitogasd!Kerek esztendő 954519_3Minden hónapnak megvan a maga szépsége! Januártól decemberig, hónapról hónapra ismerkedhetünk meg a természet körforgásával, az évszakokkal, állatokkal és növényekkel. A klasszikussá vált képeskönyv lapjain Kormos István tréfás rímei, és Reich Károly feledhetetlen rajzai mutatják be a legkisebbeknek, milyen is egy egész kerek esztendő.Hull a hó 1747576_3A klasszikus karácsonyi mondókákat Mester Kata grafikus rajzai teszik még szerethetőbbé a kicsik legnagyobb örömére.