Adventi kiállítás nyílt a Győry-kastélyban!

Az „Adventi készülődés” című kiállítás 2019. december 5-én nyitotta meg kapuját a Nagyközség Nyugdíjas Klub szervezésében. Siba Árpádné, a megnyitón beszélt az ünnepvárás fontosságáról, amely jó alkalom a lelki megtisztulásra, az egymásra figyelésre.
Somogyi Balázs polgármester és Bogó Anikó ÁMK igazgató gratuláltak az alkotóknak a szép munkájához, amellyel megalapozták az adventi-és a karácsonyi hangulatot. A polgármester méltató elismerését fejezte ki mindazoknak, akik a kiállítás megvalósításában közreműködtek, továbbá felidézte az eddigi összefogás szép példáit.

A Perkátai ÁMK könyvtára a Nagyközség Nyugdíjas Klubjával karöltve, hagyományteremtő céllal, a település tárgyi kultúra értékeit gazdagítva tárja az érdeklődők felé a helyi kézművesek alkotásait.
Két esztendő alatt mintegy hét ünnepi tárlatnak adott otthont a Győry-kastély:
2017 nyarán vette kezdetét a hagyományőrző bemutatkozás „Kezünk munkái” címmel.
Ugyanebben az évben, ősszel útjára indítottuk a „Négy évszak” kiállítás sorozatot: Elsőként, Szent Mihály napján az „Ősz a lakásban – tárgyak, színek illatok” című őszi, majd az „Advent havában” elnevezésű, téli tárlatot.
2018-ban a húsvét várás jegyében a „Tavaszköszöntő”, majd a nyári, „Goblein kiállítás” került megvalósításra.
Az adventot a gyönyörű „Mézeskalács és grillázs kiállítással” köszöntöttük. 2019 őszén a Kisboldogasszony napi búcsú alkalmából „Falvédő kiállítás” volt.

A népi kultúránk tárgyi értékeinek bemutatásának, jelenlegi nyolcadik állomása az „Adventi készülődés” címmel került megrendezésre.
A szemet gyönyörködtető, számos anyaggal és technikával kidolgozott, karácsonyi ünnepkörhöz tartozó alkotások 23 alkotó keze munkáját dicsérik.
Név szerint:
Balázs Éva, Baráth Valéria, Beleznai Zsuzsanna, Csipe Gabriella, Horváth Jánosné, Kárász Ferencné, Klics Éva, Németh Julianna, Orbán Erzsébet, Rajcsányi Lászlóné, Rónás Ferencné, Somogyi Anna, Somogyi Józsefné, Szelleiné Fischer Zsuzsanna, Sziliné Molnár Klára, Tamás Józsefné, Tamás Márta, Tuzy Ibolya, Urbánné Koleszár Beáta, Viczkó Vilmos, Zám Anikó, Zám Jánosné, Zám Judit

A szépérzékkel és szorgalommal rendelkező helyi alkotók, akiknek a munkái kiállításra kerültek, a régi hagyományokat tisztelő, ám az új technikákra nyitott emberek.
A tárlaton bemutatott munkák látványa igazolja, hogy hozzáértő kezek alkották.
Köszönet a szorgalomért, az igyekezetért, a fáradozásért és a megmutatkozás vállalásáért!

Az adventi hangulathoz saját versével, valamint karácsonyi üdvözlőlapok bemutatásával Fülöp Irénke pedagógus is hozzájárult.
A versével kívánunk kellemes, örömteli Boldog Karácsonyt!

A Győry-kastély kiállítótermében 2019. december 22-ig, advent utolsó vasárnapjáig tekinthetők meg a kiállított kézimunkák.
Kérem, tekintsenek meg egy kis ízelítőt a kiállításról a fotók alapján, a teljesség igénye nélkül!

Lászlóné Szabó Edit1234567891011121314151617