Felnőtt kölcsönzési toplista 1. (2023. I. félév)

– Borsa Brown (1975) álnéven publikáló magyar írónő sikerkönyvei –
A hatalmas sikert aratott “Az Arab” című regényben egy szívbemarkoló szerelem története bontakozik ki. “Az Arab szeretője” a magyar nő szemével mutatja be ugyanezt az érzelmi hullámvasutat. “Az Arab lányában” a kettejük szerelme gyümölcsének élete bontakozik ki, miközben Gamal lelke is új életre kel.
Borsa Brown a könyveiben elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen színez csattanós párbeszédekkel.
Az erotikus részekre tekintettel 18 év feletti olvasóknak ajánlott!
“Az ​Arab” (Az Arab 1.)
Megbotránkoztató, ​ugyanakkor romantikus történet egy szaúdi herceg és egy magyar nő közötti szerelemről szól.
Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
“Az ​Arab szeretője” (Az Arab 2.)
“Az Arab” párhuzamaként a másik oldalról, a nő szemszögéből mutatja be egy szerelem kibontakozását, egy különleges kapcsolatot a két különböző kultúrából érkező ember között, egy fiatal lány felnőtté válásának történetét.
A két regény szépen egészíti ki egymást, egészen más érzéseket adva át az olvasónak, miközben egymástól függetlenül, külön-külön is megállják a helyüket.
“Az ​Arab lánya 1-2.” (Az Arab 3.)
Gamal, a szaúdi királyi család tagja, megkapja élete legnagyobb feladatát: fel kell nevelnie magyar szerelmétől született gyermekét, Annát nem is akárhol: saját hazájában, Szaúd-Arábiában. A család nem nézi jó szemmel a házasságon kívüli kislány érkezését.
De ha ez nem lenne elég, a sors még egy megoldhatatlannak tűnő kihívást küld Gamalnak.
“Az ​Arab fia” (Az Arab 4.)
Khalid ​al-Szudairi húgával együtt végérvényesen felnőtté válik, új élete küszöbén áll. Nehezen szakad el a biztonságot nyújtó családjától, de azt is érzi, ha bizonyítani akar, akkor valóra kell váltania álmait. Olyan terveket, amelyekhez valószínűleg apjának is lesz pár keresetlen szava…
“Az ​Arab öröksége” (Az Arab 5.)
Szaúd-Arábia a helyszín, ahol megannyi titok, gyalázat, szerelem, szenvedély és fájdalom lapul meg a királyi család mindennapjaiban.
Billal al-Szudairi a birodalom koronahercege, Amerika szerint a világ legveszélyesebb embere, szerelme azonban töretlen Anna iránt.
De mi történik, ha a nő hibázik, és nem az elvártak szerint viselkedik?
“Az ​Arab királysága” (Az Arab 6.)
Egy királyság, ahol a nők szerencsések, ha megismerhetik az igaz szerelmet, és érvényesíthetik az akaratukat. Egy birodalom, ahol a férfiak olykor felismerik, hogy a nők akár nagyobb hatalommal is bírhatnak, mint azt sejtették volna.
Szív és becsület harca a vágy és az igaz szerelem porondján, egy kegyetlen, de egzotikus világban.
“A ​maffia ágyában” (A maffia ágyában 1.)
Borsa Brown lélektani folyamatokat is boncolgató, letehetetlen regénye feltárja, milyen pokoli mélységekbe és paradicsomi magasságokba juthat férfi és nő, ember és ember kapcsolata.
“A ​maffia ölelésében” (A maffia ágyában 2.)
A vágyat veszi górcső alá, és arra a konklúzióra jut, hogy a végzetszerű vonzódás elől nincs menekvés, mint ahogyan a maffia öleléséből sem lehet szabadulni.
“A ​maffia szívében” (A maffia ágyában 3.)
A trilógia befejező részéből nemcsak az derül ki, hogy van-e végzetesebb dolog az életben a vágynál és a szerelemnél, hanem az is, hogy ennek érdekében képes-e az ember békét kötni saját magával.
Új sorozatában, a Gyalázat-trilógiában ezúttal is egy elzárt közösségbe, az amishok világába enged betekintést. Az első kötet, a “Gyalázat és hit” után a “Gyalázat és szenvedély” című részben kiderül, hogyan folytatódik Dorothy, Gregory és Samuel története.
“Gyalázat ​és hit” (Gyalázat 1.)
Mi történik, ha kezünkbe vehetjük a sorsunk irányítását, de képtelenek vagyunk józanul dönteni, mert a szívünk nem engedi? Mi van, ha olyasvalakibe szeretünk bele, aki egyenesen az ellenségünk?
“Gyalázat ​és szenvedély” (Gyalázat 2.)
Vajon meddig képesek az emberek álarc mögé bújtatni valós énjüket? Meddig tartható féken az ösztön és a vágy? Legyőzheti a józan ész a szívet és a sóvárgást?
“Gyalázat ​és szerelem” (Gyalázat 3.)
A sorozat befejező kötetében kiderül, hová vezetett Dorothy, Gregory és Samuel különös, olykor fájdalmas, máskor szívmelengető utazása.
Három ember, akik rádöbbennek, hogy sokszor nem irányíthatják saját sorsukat, ugyanakkor mások életét pecsételhetik meg. Három ember, akik rájönnek, hogy józanul dönteni, észnél maradni nem mindig a jó irány. Mert igenis „részegedni kell a szerelemtől”…
“Légy(ott) ​Isztambulban”
Borsa Brown ezúttal egy könnyed, szórakoztató, ám emberi lelket boncolgató, perzselő érzelmekkel megtűzdelt nyári történetbe repíti az olvasót.
“Védelem”
Miként végződhet egy történet, amelyben a szerelemé, a megszállottságé és a pénzé a főszerep?oddoooDSCF4268