Télbúcsúztató programok Perkátán

A nagyböjt előtti utolsó napon húshagyókeddi programokkal vártuk az érdeklődő gyermekeket és felnőtteket. Farsangi hagyományok bemutatásával készültek az 5-6. osztályos gyermekek. Dramatikus játékukkal felelevenítették a farsangi lakodalmas szokásokat.
A farsangi mulatságok csúcspontján a tánc elmaradhatatlan, mint ahogy azt a perkátai Gerlice Néptánccsoport táncelőadása is bizonyította. Köszönjük a pedagógusok, Bogó Anikó és Horváth Dóri felkészítő munkáját!

A farsangzáró programon került sor a Farsangi álarc készítő pályázat eredményhirdetésére. A pályázatra 46 alkotás érkezett be a gyermekek részéről, amelyek kiállítás formájában is megtekinthetők 2023. március 4-ig.
Egyetlen kis óvodás pályázott a versenyre. Az odaadó figyelemmel elkészített két álarc, Kliszki Amélia keze munkáját dicséri. Az egyedi és kreatív munkájával I. helyezést ért el Szabó Lívia 1.a, és Szabó Attila 4.a, míg a II. helyezett Tepszics Dániel, 8.a osztályos tanuló lett.
A színek harmóniáját megtalálta, és az esztétikus alkotásával az 1.b osztályból első helyre került Bulyáki Kristóf, őt követte Viczkó Dorina, majd Palóka Elena és Zarándok Zoé.
A 3.b osztályosok farsangi maszkokat rajzoltak. Kovács Anna ötletes megoldása, Szilasy Réka igényes grafikája, majd Molnár Petra és Holmár Bianka érdekes kompozíciója igazán figyelemre méltó volt a zsűri számára.

Hagyományhoz hűen, kerestük Perkáta legszebb, legfinomabb és legkülönlegesebb fánkjait! A közönség általi kóstolás azt bizonyította, hogy mindegyik ízlésesen feltálalt, ínycsiklandó illatú fánk egyszerre képviselte a három jegyet.
Tizenegyen járultak hozzá a program sikeréhez azáltal, hogy a finom falatok felejthetetlen ízével megajándékozták a rendezvény résztvevőit.
Köszönjük szépen mindazoknak, akik vállalták a fánksütést:
Bogó Istvánnénak, Hamvasi Klaudiának, Lukács Lászlónénak, Molnár Istvánnénak, Németh Júliának, Pavlicsek Györgynének, Rajcsányi Lászlónénak, Siba Árpádnénak, Tamás Józsefnének, Tercsák Lajosnénak és Viczkó Ferencnének!
A február 21-én megrendezésre kerülő farsangzáró találkozóra nagyszámú közönség látogatott el a Győry-kastélyba. Köszönjük az érdeklődést!

Az eseményt a Perkátai Általános Művelődési Központ támogatta.

Lászlóné Szabó Edit
1. DSCF3805o DSCF38042. DSCF38123. DSCF37924. DSCF3831DSCF3800