„MIRANDOLINA”

Kellemes nyári kikapcsolódásra hívja a látogatóit az ?ercsi Felvonási Tünetek Színjátszó Műhely ?2022. augusztus 18-án, csütörtökön, 18 órakor, a perkátai Győry-kastélyba!

Fergeteges vígjáték zenével és tánccal fűszerezve 1758–ból. Szerelem, féltékenység, pénz – örök témák a világirodalomban. Ezúttal egy firenzei fogadóban lángolnak fel az indulatok, ahol senki nem az, akinek mutatja magát. De vigyázat! Könnyen megsérül az, aki a tűzzel játszik!
Ismertető:
Mirandolina – zenés játék két részben
írta: Carlo Goldoni
fordította: Magyarósi Gizella
átdolgozta: Murzsa Kata
Szereplők:
Ripafratta lovag – Mészáros Géza
Mirandolina – Murzsa Kata
Fabrizio – Trepák László
Ortensia – Murzsa Renáta
Dejanira – Szeibert Andrea
Forlipopoli márki – Rudas Attila
Albafiorita grófja – Mario Snais
Mirandolina, a fogadósnő történetét Carlo Goldoni írta, kora legtermékenyebb itáliai komédia szerzője.
A vígjáték ugyan 270 éves, mégis olyan eleven a mondanivalója és olyan esendők a szereplői, hogy ma is szívesen előadják.
A címszereplő egyedül vezeti fogadóját, önálló és szabad, mondhatni emancipált nő. Úgy tartják ez az első feminista színdarab.
Mirandolina ujja köré csavar minden szállóvendéget, úgy él és cselekszik, ahogyan az neki megfelel. Ám Ripafratta lovagot, a híres nőgyűlölőt nem sikerül behálóznia. Úgy dönt, megleckézteti a gőgös férfit. Arra viszont nem számít, hogy ahol tüzet gyújt, ott saját maga is lángra kaphat.
A fogadó további lakói nemes hölgyek és urak, akik nem feltétlenül azok, aminek látszanak. Az egyetlen tisztalelkű pincér az, aki kívül marad a komédiázáson, és megkapja, amire vágyik.

Jó szórakozást kívánunk!

Az ismertetőt írta Murzsa Kata.
Szervező: Perkátai Általános Művelődési KözpontMirandolina.Plakát.Perkáta