Barátunk a természet!

Horváthné Horgos Judit, valamint Hegedűs Gabriella pedagógusok által vezetett,-   10-13 éves kiskamaszoknak szóló – „Magyarország felfedezése a könyvtárban” olvasásnépszerűsítő foglalkozásnak 2012. őszén vendége volt, három alkalommal is Tóth Gábor, aki állattémában nyújtott színvonalas előadást. Első alkalommal beszélt a magyar kutyafajtákról, és nevelésükről. A következő témája az alkalmazkodás mesterei voltak. A hónap utolsó alkalmával pedig egy kiskerti ornitológiát tartott az érdeklődő gyerekeknek.

Novemberben, a „Magyarország felfedezése a könyvtárban” szakkör meghívására érkezett Perkátára a Mezőföld Természetfotó Egyesületből, Klép Sándor madárfotós. Az előadásának témája: Fejér megye madár és állatvilága a fotós szemével.

2013. április 9-én Klép Sándor természetfotós munkái ismét lenyűgözték a szakkör tagjait. A bemutató témája: Magyarország természeti képződményei.                                                      Sándor fotói a földalatti világ csodáiról, a vizek titokzatos világáról és a különleges természeti képződményekről meséltek.