2018. januári programajánló

A Perkátai Általános Művelődési Központ az új esztendőben is szeretettel várja az érdeklődőket a kulturális rendezvényeire! Minden korosztály számára kínálunk tartalmas programot és kikapcsolódási lehetőséget az intézményeink szervezésében. Kérjük, kísérjék figyelemmel a program-ajánlóinkat, meghívásainkat, és tartsanak velünk 2018-ban is!
Év eleji, januári programjaink:
2018. januárjában emlékezünk meg a 140 évvel ezelőtt – 1878. január 12-én – született Molnár Ferenc íróról, akinek A Pál utcai fiúk című regénye mellett a színdarabjai is világsikert arattak. A könyvtár rendhagyó irodalmi foglalkozást szervez az érdeklődő felső tagozatos gyerekek és a kísérő pedagógusaik számára.
Magyarországon 1989 óta ünnepeljük meg a Magyar Kultúra Napját. Emlékezve arra, hogy Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én fejezte be a Himnusz megírását.
Az ünnepi hagyományokhoz híven, Perkátán is megemlékezünk e jeles napról.
Január 22-én, 16:30 órakor, a Győry-kastély dísztermében kerül sor a Magyar Kultúra Napi ünnepi délutánra, amelyen a helyi, tehetséges előadók; gyermekek és felnőttek készülnek szép irodalmi előadással, valamint ének-zene és tánc összeállítással. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
A kultúra nap jegyében műveltségi vetélkedőre hívjuk az általános iskolásokat. Az alsó tagozatos gyerekeket január 24-én, a felsősöket pedig 25-én várjuk az izgalmas, délutáni csapatversenyekre.
Befejeződött a könyvtárunk könyvállományának selejtezése. Az előkészítésben és a selejtezés lebonyolításában aktív szerepet vállaltak a székesfehérvári Vörösmarty Könyvtár módszertanos munkatársai.
A Perkátai ÁMK Könyvtára az állományból kivont, vagy éppen ajándékba kapott, de különböző okok miatt állományba nem vett könyvekből, kedvező áron, kiárusítást rendez.
A két héten át tartó vásár január 17-én kezdődik, és január 31-én fejeződik be. Délelőtt 10 -17 óráig várjuk a vásárlókat!
Helyszín: Perkáta, Dózsa György u. 41. (Fogorvosi rendelő mellett)

Lászlóné Szabó Edit